Ankara İletişim'den Can Dündar ve Erdem Gül'e destek


Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri, MİT TIR'larını haber yaptıkları için cezaevine konulan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek verdi.

Fakültenin internet sitesinde yayınlanan "Canımız yansa da Erdem'imizi kaybetmeyeceğiz!" başlıklı açıklamada, gazetecilerin tutuklanmasının; yurttaşların dillerinin bağlanması, gözlerinin kör, kulaklarının ise sağır edilmesi anlamına geldiği belirtildi. Basın özgürlüğüne vurgu yapılan açıklamada, "Basın özgürlüğü yalnızca gazetecilerin haber yapma ve yayma özgürlüğü demek değildir; aynı zamanda halkın doğru haber alma hakkına sahip olma özgürlüğüdür. Diğer bir deyişle, gazetecilerin tutuklanması yurttaşların dillerinin bağlanması, gözlerinin kör, kulaklarının ise sağır edilmesi anlamına gelmektedir. Modern demokrasinin yerleşmesini mümkün kılan öğeler arasında yer alan basın özgürlüğü mücadelesi hem din ve vicdan özgürlüğü mücadelesi hem de düşünce ve ifade özgürlüğü mücadelesi ile iç içe geçmiştir. İletişim alanında yapılan çok sayıda çalışmada da ortaya konulduğu gibi basın tarihi bir anlamda basına yönelik müdahalelere ve sansürlere karşı verilen mücadelelerin tarihidir." denildi.

Basın özgürlüğü alanında yaşanılan olumsuzlukların fakülte öğretim elemanları tarafından yakından takip edildiği vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi: "Okulumuz mezunları arasında yer alan ve lisans programımızda da ders vermiş olan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yaptıkları bir haber nedeniyle yargılanmalarını ve tutuklanmalarını kaygıyla izlemekteyiz. Tutuklu gazetecilerin bir an önce serbest bırakılarak ifade ve basın özgürlüğünün güvence altına alınmasının demokratik toplumun gereği olduğu kanaatimizi kamuoyu ile paylaşmayı sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Ankara İletişim'den Can Dündar ve Erdem Gül'e destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER