Ahmet Ümit yeni kitabının imza gününde okurlarıyla buluştu

Ahmet Ümit yeni kitabının imza gününde okurlarıyla buluştu

Ünlü yazar Ahmet Ümit, son kitabı 'Elveda güzel vatanım' isimli kitabının imza gününde okurlarına imza dağıttı. Okurlarının büyük ilgi gösterdiği Ahmet Ümit'e eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da kitap imzalattı. Basın mensuplarına konuşan Ahmet Ümit, "Türkiye'nin yaşadığı bu karanlık günlerde, gazete yazarlarının hapse atıldığı dönemde, ülkede ne yazık ki çatışmaların sürdüğü dönemde sanata gösterilen bu ilgi beni Türkiye'de barışın, huzurun yeniden geleceğine dair inancımı daha da artırıyor." dedi.

Ahmet Ümit, İstiklal Caddesi'nde bulunan bir kitapevinde 'Elveda güzel vatanım' isimli yeni kitabının imza gününe katıldı. Okurlarıyla bir araya gelen Ahmet Ümit'e yoğun ilgi gösterildi. 5 katlı kitapevinin tüm katları okurlarla doldu. Ümit'in yeni kitabını imzalatmak için eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da kitabevine geldi. Ahmet Ümit'i tebrik eden Günay, ünlü yazara aldığı kitabı imzalattı. Ahmet Ümit, Günay'ın kitabına, 'Sayın bakanım, sevgili dostum Ertuğrul Günay; daima yanımızda olman dileğiyle..' şeklinde düşüncelerini yazdı.

Birlikte fotoğraf çektirdikten sonra basın mensuplarına konuşan Ahmet Ümit, "2 yılda bir bizim kitabımız çıkıyor. Kitap çıktığı zaman adeta düğün gibi oluyor. 3 – 4 gün sürüyor. Çünkü okurlarımız 2 yılda artık sabırsızlığın son raddesine geliyorlar. Dolayısıyla imza günü yapınca yarı mitinge dönüşüyor. Kitabevi insanları dışarı çıkarmaya korktuğu için buradaki mağazaların arasında kavga çıkıyormuş. Çok uzun kuyruk çünkü. Sevgili okurlarım üst katları, 5 katı da doldurdular. Bu benim başarımdan çok onların kitaba duydukları vefa, yazara duydukları saygı ve bu tabi çok umutlu kılıyor bizi. Türkiye'nin yaşadığı bu karanlık günlerde, gazete yazarlarının hapse atıldığı dönemde, ülkede ne yazık ki çatışmaların sürdüğü dönemde sanata gösterilen bu ilgi beni Türkiye'de barışın yeniden geleceğine, kardeşliğin yeniden geleceğine, huzurun yeniden geleceğine dair inançlarımı daha da arttırıyor. Bana demiyorum edebiyata ve sanata bu kadar ilgi varsa bu ülke batmaz. Sanat ve edebiyat bizi kurtaracak diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Ertuğrul Günay ise şunları söyledi: "Önce kitabımı alacağım, sonra aradan bir yerden kaynak yaparız. Ahmet'in bütün kitaplarını büyük bir keyifle ve öğrenerek okuyoruz. Sadece duygusal bir roman olarak değil. Ayrıca anlattığı mekanları, anlattığı tarih dönemini öğretiyor bir anlamda. O açıdan ben çok yararlı buluyorum. Uzun zamandır aslında roman okumayı kesmiştim ben. Neredeyse Marquez'den sonra Ahmet Ümit'le tekrar okuyorum ve çevremdeki gençlere okumalarını salık veriyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Ahmet Ümit yeni kitabının imza gününde okurlarıyla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER