Ankara - Konya karayolu kar yağışı ve buzlanma sebebiyle ulaşıma kapandı


ANKARA (CİHAN)- Ankara - Konya karayolu, kar yağışı sonrası oluşan buzlanma sebebiyle trafik kazaları meydana gelince çift yönlü olarak yaklaşık 2 saat ulaşıma kapandı. Kilometrelerce kuyruğun oluştuğu karayolu, yapılan çalışmaların ardından güçlükle açıldı.

Ankara - Konya karayolunun 80'inci kilometresinde kar yağışı sonrası oluşan buzlanma sebebiyle yaralamalı ve zincirleme birçok trafik kazası yaşandı. Bazı bölümleri karla kaplanan yolda TIR, otomobil ve yolcu otobüslerinin karıştığı kazalar sonucu karayolunda ulaşım kapandı. Buzlanma nedeniyle makasa giren TIR'lar ve otomobiller kayarak yolda ters döndü, bazı araçlar bariyerlere çarptı. Çift yönlü olarak kapanan karayolunda kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluştu.

Bazı kazalarda hafif derecede yaralananlar oldu. Trafiğin içinde kalan ambulansların olay yerine ulaşmakta güçlü çektiği görüldü. Olay yerine kurtarıcı ve tuzlama araçları ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerindeki ilk tedavilerinin ardından en yakın hastanelere götürüldü. Tuzlama çalışmalarının sonucunda önce Konya'dan Ankara istikameti yaklaşık 1 buçuk saat sonra trafiğe açıldı. Ankara'dan Konya istikameti ise kazaya karışan TIR ve otobüsün yoldan kaldırılmasıyla yaklaşık 3 saat sonra ulaşıma açıldı. Vatandaşlar soğuk hava nedeniyle araçlarında ısınmaya çalışırken bazı sürücülerin koltuklarında uyudukları görüldü.

Yolda kalanlar arasında Ankara'daki MHP kurultayına gitmeye çalışan partililer dikkat çekti. Ankara'dan binecekleri uçaklarına yetişmek isteyen bazı vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. Saat 4'den beri yolda kaldığını belirten bir vatandaş ise polis memurlarının kendilerini uyarmadıklarını ileri sürdü. Kazaya karışan araçlar çekicilerle olay yerinden kaldırıldı. Tuzlama çalışmasının ardından karayolunda ulaşım normale döndü.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankara - Konya karayolu kar yağışı ve buzlanma sebebiyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER