Ankara Ulus tarihi kent merkezi için acele kamulaştırma kararı


Ankara Ulus tarihi kent merkezinde yürütülecek 'yenileme projesi' kapsamında Bakanlar Kurulu'nca acele kamulaştırma kararı alındı.

Ulus tarihi kent merkezinde yürütülen yenileme alanı projesi kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesince acele kamulaştırılacak bazı taşınmazlara ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Ulus tarihi kent merkezi yenileme alanı 1. Etap'ta 6 imarlı, 14 de kadastral taşınmaz, 3. Etap'ta ise 10 imarlı, 17 de kadastral taşınmaz hakkında acele kamulaştırma kararı alındı. Ayrıca 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içinde kalan 2 imarlı, 1 de kadastral taşınmaz da kamulaştırıldı.

Ankara Ulus tarihi kent merkezi kapsamında yer alan alanların yenileme alanı olarak kullanılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararına Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Şehir Plancıları Odası dava açmıştı. Ulus'ta Tarihi Kent Merkezi'ndeki yenileme alanı kararının iptali ve yürütmesinin durdurulmasını isteyen Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin açtığı davada Danıştay 14. Dairesi yeni bir karar verilinceye kadar yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ve Başbakanlığın itirazı da Danıştay tarafından reddedilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara Ulus tarihi kent merkezi için acele kamulaştırma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER