Ankara'daki patlamanın ardından ikinci skandal

Ankara'daki patlamanın ardından patlamanın gerçekleştiği alanda bir tören düzenlendi. Törene polisin çokça tartışılan güvenlik zafiyeti damgasını vurdu.

Ankara'daki patlamanın ardından ikinci skandal

Ankara'daki patlamanın ardından yapılan anma törenini canlı takip eden Samanyolu Haber TV muhabiri Ahmet Doğan konuyla ilgili bir 'Kanlı katliam ders olmadı' başlıklı bir makale kaleme aldı.

Doğan 'Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden 102 kişi için yapılan anma töreninde yine güvenlik açığı vardı' diyerek konuyu tekrar gündeme taşıdı.


Katliam'dan ders alınmadı |
İşte Ahmet Doğan'ın o yazısı:


"Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden 102 kişi için yapılan anma töreninde yine güvenlik açığı vardı. Garın önüne çıkan yolları araç trafiğine kapatan polis, alana girenlerin üstünü yine aramadı.


Bir grup sivil toplum örgütü, Ankara’daki kanlı saldırıda ölenleri anmak için sabahın erken saatlerinde Ankara Garı’nın önünde toplandı. Yüzlerce vatandaş, törene katılmak amacıyla patlamaların olduğu noktalarda bir araya geldi.


Tören öncesi, güvenlik zaafı iddiaları bir kez daha tartışma konusu oldu. STK üyeleri, polisin tıpkı geçen cumartesi olduğu gibi anma gününde de üst araması yapmadığını söyleyip tepki gösterdi.


Tehlikeyi fark eden STK üyesi gençler, benzer bir facianın yeniden yaşanmaması için üst aramalarını yapmak amacıyla alan giriş noktalarını tuttu. 
Alana girmek isteyen vatandaşlar, karşılarında polis yerine gençleri buldu. Trene binmek için gara girmek isteyenler de dahil tören alanına yaklaşan herkes STK temsilcileri tarafından üst aramasından geçirildi. Valizler ve kol çantaları da detaylı şekilde arandı.


Bu sırada kontrol noktasında geçmek isteyen bir sivil polis, gençlere üstünü aratmak istemeyince arbede çıktı. Gençlerin polis kimliğini görme ısrarına rağmen kimliğini göstermeyen polis memuru, olay büyümeden silah arkadaşları tarafından uzaklaştırıldı."

Ahmet Doğan

Samanyolu Haber
<< Önceki Haber Ankara'daki patlamanın ardından ikinci skandal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER