ANSİAD Başkanı Eroğlu: Asgari ücret artışı, kayıt dışılığı artırmamalı


Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, asgari ücret artışının enflasyonu, işsizliği, kayıt dışılığı artıracak şekilde olmaması uyarısında bulundu.

ANSİAD'ın 17. olağan toplantısı ve 2014 vergi rekortmenleri ödül töreninde konuşan Ali Eroğlu, 1 Kasım seçimleriyle birlikte gündeme gelen asgari ücret artışına ilişkin değerlendirmede bulundu. Asgari ücretin tek başına ele alınacak bir konu olmadığını vurgulayan Eroğlu, "Asgari ücretin artırılmasını bizde istiyoruz. Ancak, bunun enflasyonu, işsizliği, kayıt dışılığı artırmayacak biçimde yapılması gerekir." dedi. Eroğlu, bütün vergi yapısının, sosyal güvenlik sisteminin, kayıt dışı ile mücadeleyi birlikte ele alınmasıyla bunun gerçekleşebileceğini belirtti. Asgari ücretin vergi dışı olması gerektiğine işaret eden Eroğlu, kayıt dışıyla etkin mücadele ve vergi yükünün azaltılması gerektiğinin altını çizdi.

Yeni hükümetten beklentilerinin yüksek olduğuna değinen Eroğlu, Türkiye'de vergi sistemini eleştirdi. Eroğlu, kayıt dışı ekonomi nedeniyle vergilendirilmeyen önemli bir kesim bulunduğuna işaret etti. İstihdamın yarıya yakınının da kayıtsız olduğunu vurgulayan Eroğlu, bu nedenden dolayı sigorta primi alınmadığını söyledi. "Vergi sistemi tek ayakla gitmekte olduğundan bu ayakta kim varsa onun üzerine basılmaktadır." diyen Eroğlu, "Bu ayakta işini dürüst bir şekilde yapan iş adamı, SGK primini düzgün ödeyenler, gelir vergisinden kaçmayan ücretliler ve her tüketiminde dolaylı vergi yükünü paylaşan bütün millet vardır." ifadelerini kullandı.

Törende, 2014 yılı gelir vergisi, gayrimenkul sermaye iradı ve kurumlar vergisi rekortmenlerine ödülleri verildi. 2014'te Antalya ve Burdur'da gelir vergisinde il 100'e giren 4 üyeye, Antalya'da gayrimenkul sermaye iradına ilk yüze giren ANSİAD üyelerine, Antalya, Bursa ve Burdur'da ilk 100'e giren ANSİAD üyesi iş adamlarına ödül verildi. Ödül töreninin ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Törene, Antalya Vergi Dairesi Başkanı Halil Akça'nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, 'Yeni dünyayı anlamak, yeni dünyaya hazır olmak' konulu bir sunum gerçekleştirdi. CİHAN
<< Önceki Haber ANSİAD Başkanı Eroğlu: Asgari ücret artışı, kayıt... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER