Cezaevinden 1 günlüğüne izne çıktı; piyasaya sahte para sürmeye çalıştı


Kırşehir'de cezaevinden bir günlük izne çıkıp piyasaya sahte para sürmeye çalışan ve hırsızlık suçundan denetimli serbestlik kanunundan faydalanan 2 ayrı suçun şüphelileri, yakalandı.

CEZAEVİNDEN 1 GÜNLÜK İZNE ÇIKTI, SAHTE PARA İLE YAKALANDI

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından, kent merkezinde piyasaya sahte para sürüleceği ihbarı üzerine bir çalışma başlatıldı.

KOM Ekipleri, istihbarat ve teknik takip sonucu kent merkezindeki Terme Caddesi'ndeki bir iş yerinde, sahte 100 liralık banknotla alışveriş yapmaya çalışan mahkûm M.S.'yi suçüstü yakaladı. Zanlının üzerinde yapılan aramada 100'lük, 50'lik ve 20'lik banknotlar şeklinde toplam 2 bin liralık sahte para ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nde hakkında yapılan işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen zanlının, 'Sahte olarak üretilen parayı bulundurmak ve piyasaya sürmek, parada sahtecilik' suçlarından tutuklandığı bildirildi.

Tutuklanan zanlı M.S.'nin, çeşitli suçlardan 10 yıl hapis cezası aldığı ve Kırşehir Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan 1 günlüğüne izne çıktığı öğrenildi.

DENETİMLİ SERBESTLİKTEN FAYDALANAN HIRSIZLIK ZANLISI BAŞKA SUÇTAN YAKALANDI

Edinilen bilgiye göre karıştığı hırsızlık olayı sonrası 'Denetimli Serbestlik' kanunundan faydalanarak serbest kalan Ö.A. (26), karıştığı başka bir olay sonrası ifade vermek için gittiği polis merkezinde gözaltına alındı.

Kırşehir kent merkezindeki polis karakolunda zanlı hakkında yapılan kimlik sorgusunda başka bir suça karışarak 'denetimli serbestlik' kuralını ihlal ettiği tespit edilen Ö.A., Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği polis ekiplerince mahkemeye sevk edildi.

Zanlının çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kırşehir E-Tipi kapalı cezaevine gönderildiği öğrenildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Cezaevinden 1 günlüğüne izne çıktı; piyasaya sahte... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER