Antalya Kent Konseyi'nden sağduyu çağrısı


Artan terör olaylarına sessiz kalmayan Antalya Kent Konseyi, tepkilerin kutuplaşmayı önleyici, sağduyulu olması ve toplumu kaosa sürüklemeden gösterilmesi çağrısında bulundu.

'Ortak bir vatan ve millet duyarlılığımız için kamuoyuna çağrımızdır' başlığını taşıyan açıklamayı Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt okudu. Konsey üyelerinin de hazır bulunduğu açıklama sırasında bir asır önce ülkeyi parçalama çabası içinde olanların kaybettikleri savaşı bugün terör silahıyla yeniden başlattıkları vurgulandı. Yaşanmakta olan zor günlerin, savaşın yerine sevgi ve barışı ikame etmekle aşılabileceği belirtilen açıklamada, "Bu ülkede barış içinde, sevgiyle yaşamak isteyenlerin seslerini duyurmalarının zamanıdır." denildi.

Açıklamayı okuyan Sema Nur Kurt, insanlıktan nasibi olmayanların asıl yok etmek istediklerinin 'ortak vatan ve millet' duyarlılığı olduğuna işaret ederek, "Ülkemizin ortak kaderine dayatılan sorunu görmezden gelemeyiz. Bu nedenle bugün barış ve sevgi talebimizi haykırmanın zamanıdır ve zor günleri aşmanın tek yolu budur." dedi.

Bölücü terör örgütüne karşı oluşan tepkilerin eylemlerle ifade edildiğine işaret eden Kurt, şunları söyledi: "Bu tür eylemlere karşı vatandaşlar; kutuplaşmayı önleyici bir anlayışta, sağduyulu, toplumu kaosa sürükleyici değil, güvenlik güçlerinin ve hukukun işini kolaylaştırıcı olmalıdır." çağrısında bulundu.

Demokrasinin ön şartı olan hukuktan ödün verilemeyeceğini, ülkenin bölünmez bütünlüğü için tüm siyasi partilerin popülist siyaseti bırakmalarını, soruna TBMM çatısı altında çözüm aranmasını isteyen Kurt, şöyle devam etti: "Bu çabalara sivil toplum örgütleri ve toplum içinde yer alan sağduyulu kanaat önderleri destek vermeli ve karanlık güçlerin halkı birbirine düşürmesini ve güvenlik güçlerimize yaptığı saldırıların durdurulması için gerekeni yapmalıdırlar. Antalya Kent Konseyi yaşamakta olduğumuz zor ve acılı günlerden uzlaşı anlayışımız ve sevgiye olan bağlılığımızla çıkılabileceği inancındadır. Bu nedenle barış ve sevi talebimizin güçlü biçimde ortaya konulması, ayrışma ve kamplaşma, çatışma ve nefret söylemlerinin sesinin kısılması zamanıdır. Ortak duruşumuz ve ortak mücadelemiz teröre karşı olmalıdır. Antalya Kent Konseyi bu amaçla üzerine düşen her görevi yerine getirmeye hazırdır. Terör, hatta ihanet teşhisinin bile yetersiz kaldığı bu noktada, herkesi, asıl gücümüz olan ortak bir vatan ve millet duyarlılığını ortaya koymaya çağrıda bulunuyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Antalya Kent Konseyi'nden sağduyu çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER