"Antalya Valiliği'ni ve İl Milli Eğitim'i yargı kararlarına uymaya çağırıyoruz"


Türk Eğitim Sen, Antalya Valiliği'ni ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü yargı kararlarına uymaya davet etti.

Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, 13 yıllık AK Parti iktidarının, ülke milli eğitimini getirdiği noktanın ortada olduğunu söyledi. Geçmişte okul müdürleri ve yardımcı atamalarındaki hukuksuz uygulamaları yargıya taşıdıklarını belirten Kurt, Türk Eğitim Sen olarak ülke genelinde yargı kararlarını uygulamayan kurumlara karşı suç duyurusunda bulunduklarını, bu konuda Antalya Valiliği ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü yasalara uyma konusunda yargı kararlarına saygı duymalarını beklediklerini kaydetti.

Mahkeme kararlarını tanımayan ve hiçe sayan bir siyasi iktidarla karşı karşıua olduklarını belirten Kurt, konuyla ilgili açıklamasında, "Hiçbir dönemde böylesi hukuksuzluklar olmadı. Bu haksız, hukuksuz uygulamayı yapanlar liyakatı, başarıyı ve emeği hiçe saymışlar, yandaş kadroları kayırmaya devam etmişlerdir. Zira yargıda hakkını arayarak göreve iade edilen arkadaşlarımızdan bazıları yeniden değerlendirme yapılırken haksızlık devam etmiş, görevlerine devam etmeleri engellenmiştir. Antalya'da ilimizde yaşanan bu haksız, hukuksuz uygulamaların son bulmasını istiyoruz. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (İDDK) kararların uygulanması ve hukukun üstünlüğünün gerçekleşmesi için; Antalya Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü'nü yargı kararlarını acilen uygulamaya davet ediyoruz. Türk Eğitim-Sen Antalya 1 ve 2 No'lu Şubeleri olarak her türlü haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı dik duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız." ifadelerine yer verdi.

Kurt, açıklamasında, şunları aktardı: "10 Haziran 2014 tarih ve 29026 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali istemiyle genel merkezin açtığı davada; Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun 2014/1151 Y.D. İtiraz no'lu ve 18 Şubat 2015 tarihli kararı ile Yönetmeliğin 'Yönetici görevlendirmede esas alınacak hususlar' başlıklı 10. Maddesinin 9. Fıkrasının, 'Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına görevlendirme' başlıklı 23. Maddesinin 1. Fıkrasında hiçbir ölçüt ve duyuruya yer verilmemesine ilişkin eksik düzenleme, ek-1 değerlendirme formunun açıklama başlıklı kısmının 3. Maddesinde 'en az altı ay çalışmış olma' şartının ilçe milli eğitim müdürü, eğitim kurumundan sorumlu şube müdürü ve insan kaynaklarından sorumlu şube müdürleri için aranmamasına ilişkin eksik düzenleme yönünden itirazın kabulüne karar verilmiş ve ilgili kararın 23 Haziran 2015 tarihinde tebliğ edildiğini ve yargı kararlarının davalı idareye tebliğ edildiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde uygulanma zorunluluğu olup, bu durum hem Anayasa'nın 138. Maddesi hem de İdari Yargılama Usulü Kanununun 28. Maddesinde güvence altına alınmıştır. İdarenin hukuka aykırı bir şekilde Danıştay kararlarını uygulamamakta ısrar etmesi üzerine Türk Eğitim Sen olarak yaşanan mağduriyeti gidermek için yurt genelinde suç duyurularına başladık." CİHAN
<< Önceki Haber "Antalya Valiliği'ni ve İl Milli Eğitim'i yargı kararlarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER