Niğde'de de eğitim kurumuna polis nezaretinde 9 kurum temsilcisiyle denetim


Niğde'de Özel Sungurbey Eğitim Kurumları'na bağlı okula, polis nezaretinde 9 ayrı kurum tarafından denetim yapıldı. Denetime Niğde İl Emniyeti, İl Milli Eğitim, Maliye, Belediye, Sağlık, İtfaiye Dairesi, SGK, Çevre ve Şehircilik, Zabıta ve Tarım İl Müdürlüğü'nden görevliler katıldı. Söz konusu eğitim kurumlarının, son iki yıldır kesintisiz sık sık devletin ilgili kurumlarınca çeşitli denetimlerden geçirdiği belirtildi.

Özel Sungurbey Eğitim Kurumları Avukatı Okan Yıldırım, "Yapılan denetimlerin yıl içerisinde yapılma olanağı varken özellikle kayıt döneminin başlangıcında yapılması, denetimlerin iyi niyetli olmadığını göstermektedir. Niğde ilinde faaliyet gösteren özel okullara aynı denetimin yapılmadığı düşünüldüğünde denetimin rutin dışı ve kötü amaçlı olduğu aşikardır. Yapılan denetimlerde her zaman olduğu gibi görevlilere kolaylık sağlanmış ve yine her zamanki gibi okul ve şirketimiz kayıtları tüm şeffaflığı ile ilgililerin denetimine sunulmuştur. Valilik emri ile oluşturulan komisyona hiç gerek olmadığı halde polisin nezaret etmesi dikkat çekti. Okulumuz dün olduğu gibi bugün de idari denetimlerden yüzünün akı ile çıkmıştır." dedi.

Denetlemenin yapıldığı Özel Sungurbey Eğitim Kurumları Müdürü Ahmet Korkmaz da söz konusu denetlemenin sadece kendi kurumlarına yönelik olmasına dikkat çekti. Şirkete yapılan işlemin ceza soruşturmasına konu bir işlem olmadığını belirten Korkmaz, "Her yıl yapılan idari nitelikli denetimlerin toplu bir şekilde yapılmasından ibaret. Daha önceden yapılan denetimlerin tekrarı niteliğinde. Şirketimizin idari ve hukuki herhangi bir eksikliği yoktur. Bizim alnımız açık, hiçbir eksiğimiz yok. Herkes denetleyebilir. Biz sadece öğrenci yetiştiriyoruz." açıklamasında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Niğde'de de eğitim kurumuna polis nezaretinde 9 kurum... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER