Antalya ve Muğla için don uyarısı


ANTALYA (CİHAN)- Antalya ve Muğla için kuvvetli rüzgar ve don uyarısı yapıldı. Yetkililer zirai faaliyetlerde bulunan vatandaşların tedbirli olması yönünde uyarılarda bulundu.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; yapılan son değerlendirmelere göre bölgede kuzey yönlerden esmekte olan rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak 30 ila 50 kilometre saat hızına ulaşacağını açıkladı. Sahil kesiminde ise yarından fırtınanın şiddetinin 50 ila 80 kilometre saate çıkacağı uyarısında bulunan açıklamada, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Muğla'da 20 Şubat Cuma günü akşam saatlerinde, Antalya'da ise cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği duyuruldu.

Beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması gerektiği açıklandı.

ANTALYA VE MUĞLA'YA DON UYARISI

Öte yandan Meteoroloji tarafından geçilen açıklamada, bugün akşam saatlerinden itibaren 21 Şubat Cumartesi gününe kadar kıyı kesimlerde hafif, iç kesimlerde ise orta şiddette buzlanma ve don olayı beklendiğini duyurdu. Bu kapsamda zirai faaliyetlerin devam ettiği kesimlerde vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Antalya ve Muğla için don uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER