AP Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Brok: Rus-Türk ilişkilerini onarmaya hazırız


Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok, iki tarafın da talep etmesi halinde Rusya ve Türkiye ilişkilerinin onarılmasına yardım etmeye hazır olduklarını söyledi. Brok, "Eğer yardımcı olabilirsek, Avrupa Birliği ve iki ortağın bize bunu bildirmeleri halinde bunu yapmaya hazırız." dedi.

Rusya-Türkiye ilişkileri konusunda Rus İnterfax ajansına konuşan Elmar Brok, Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin ardından iki ülke arasında yaşanan krizin, terör örgütü IŞİD ile mücadelenin önünde engel olmaması gerektiğini dile getirdi. Brok, Ankara'nın da Moskova ile ilişkileri geliştirmeye istekli olduğunu aktardı.

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı, "Türk tarafından Türk hükümeti ile yaptığımız görüşmelerden, bir çözüm bulma noktasında çok ilgili olduklarını biliyorum." diye konuştu.

IŞİD ile mücadelede terör örgütünün mali kanallarını kesmenin çok önemli olduğunun altını çizen Brok, buna ham petrol satışının da dahil olduğunu belirtti. Elmar Brok, IŞİD'e finansman kaynağı olan petrol satışı noktasında konuyu kontrol etmesi gereken ülkenin sadece Türkiye olmadığını; Suudi Arabistan'ın da buna "muhtemelen dahil olduğunu" dile getirdi.
AP-Dis-Iliskiler-Komitesi-Baskani-Brok-Rus-Turk-iliskilerini-onarmaya-haziriz-1970499.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber AP Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Brok: Rus-Türk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER