Aralık'ta zenginmişiz!

Türk lirası Dolar karşısında sürekli değer kaybederken, piyasalar 2001'den daha büyük bir krizin kapıda olduğu uyarısı yaparken havuza, "Aralık'ta zenginiz" haberi yaptırıldı. Havuzun amirali de koroda başı çekti.

samanyoluhaber.com

Aralık'ta zenginiz!

Dolar Türk Lirası karşında son 1 haftada yüzde 5 değer kazandı, iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Birçok büyük şirket kepenk indirirken, küçük ölçekli firmalarda piyasadan çekilme oranı yüzde 82. Piyasalar, iç ve dış krizi sürekli tırmandıran RTE rejiminin ekonominin kontrolünü tamamen kaybettiğini fark ederek, reel olarak çok büyük ekonomik kriz beklentisi içine girdi.

Hal böyleyken, vatandaşı direkt etkileyecek böyle bir konuda AKP'nin propoganda makinesi de pembe haberlere başladı. Havuz, vatandaşın cebini doğrudan etkilemeyen kağıt üstünde milli gelir artımını "Aralık'ta zenginiz" haberiyle duyurdu.

Havuz koro halinde bu cümleyi başlıklara çekerken, Cem Küçük'ün "Diz çöktüler" dediği Hürriyet de koroda başı çekti. "Aralık'ta zenginiz" başlıklı haberde vatandaşlar dalga geçer gibi "Türkiye İstatistik Kurumu’nun milli gelir hesabında beklenen revizyon aralık ayında yapılacak. Revizyon çalışmaları kapsamında milli gelirin artması bekleniyor" diye yazdı. 

Bu kurtarma hamleleri önemsiz çünkü havuzun birçok konuda uyutmayı başardığı vatandaş, ekonomik krizi gizlemeye çalışan havuzla, cebindeki delik arasındaki farkı çoktan fark etmiş durumda.

Aktifhaber





<< Önceki Haber Aralık'ta zenginmişiz! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER