Aranan 195 şahıs yakalandı


Nevşehir genelinde bu yılın ilk iki ayında polis ve jandarma ekiplerince giriş ve çıkış noktaları ile uygun görülen diğer noktalarda yapılan asayiş yol uygulamaları kapsamında 191 noktada toplam 6 bin 308 araç ile 8 bin 780 şahıs sorgusu yapıldı. Yapılan sorgulamalar sonucunda adli makamlarca arandığı tespit edilen 195 şahıs yakalanarak haklarında gerekli işlemler yapıldı.

Nevşehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, polis ve jandarma ekiplerince önleyici kolluk faaliyetleri çerçevesinde, genel asayişin temini ile vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması ve bulundurulması yasaklanmış her türlü suç aletinin ele geçirilmesi amacıyla, il ve ilçelerin giriş çıkış noktaları ile uygun görülen diğer noktalarda asayiş yol uygulamaları yapıldığı belirtildi.
Uygulamalarla Anayasa ve kanunlarla verilen yetki ve sorumluluklar çerçevesinde il genelinde gerçekleştirilmesi muhtemel her türlü terör olaylarına, yıkıcı ve bölücü faaliyetler ile asayişe müessir olaylara önceden müdahale ederek önleyici kolluk faaliyetlerinin en üst seviyede yerine getirilmeye çalışıldığı ifade edildi.

2016 yılının ilk 2 ayı içinde polis ve jandarma görevlilerince müstakil olarak ya da birlikte il genelinde toplam 191 noktada genel asayiş yol uygulaması yapıldığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Bu uygulamalarda toplam 6 bin 308 araç ile 8 bin 780 şahıs sorgusu yapıldı. Yapılan sorgulamalar sonucunda adli makamlarca arandığı tespit edilen 195 şahıs yakalanarak haklarında gerekli işlemler uygulandı. Bu uygulamalarda ayrıca 1 adet ruhsatsız tüfek, 2 adet tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 26 adet uyuşturucu hap, 1149 gram esrar, 4,3 gr eroin, 41,21 gram metanfetamin maddesi ile bin 700 adet kaçak sigara ele geçirilerek sorumlular hakkında adli ve idari işlemler yapıldı." CİHAN
<< Önceki Haber Aranan 195 şahıs yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER