Arap basını: Boydak'a Erdoğan baskını


Arap basını, sabahın erken saatlerinde Kayseri'nin önde gelen holdinglerinden Boydak Holding'e yapılan nefret operasyonuna, "Türkiye'nin en büyük işadamlarından Boydak ailesine Erdoğan baskını" başlıklı haberini son dakika olarak geçti.

Arap basını, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Boydak Holding'e yapılan operasyonu okurlarına "son dakika" haberi olarak geçti. Başta Suudi Arabistan olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Filistin, Fas, Ürdün, Kuveyt ve Katar'dan tüm Arap alemine yayın yapan gazete, televizyon ve haber siteleri, operasyonu "Fethullah Gülen'e telefon açan Türkiye'nin en büyük işadamlarından olan Boydak ailesine Erdoğan baskını" başlığıyla gördü.

Filistin merkezli ve ülkenin en önemli gazetesi El-Kuds, manşette "Fethullah Gülen'e telefon açan Türkiye'nin en büyük işadamlarından olan Boydak ailesine Erdoğan baskını" yazısını kullandı. Haberde, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam Alimi Fethullah Gülen Hocaefendi'ye düşmanlığından dolayı onu sevenlerine operasyon yapıldığını" aktardı. Ayrıca Boydak ailesinin ise ülkenin en önemli işadamlarından olduğu vurgulandı.

Ortadoğu'nun en meşhur kanalları arasında gösterilen Birleşik Arap Emirlikleri merkezli SkyNews Arabia televizyonu ise "Türkiye polisi, Erdoğan'ın düşman ilan ettiği işadamlarına baskın düzenliyor." haberini anons etti. Haberde, "Erdoğan'ın 2013'te başlayan yolsuzluk operasyonlarından dolayı, önceden kendisini destekleyen insanlara baskın yapıyor." detayını izleyicileriyle paylaştı. Haberde ayrıca, Hacı ve Memduh Boydak kardeşlerinin, ülkenin en önemli işadamları olduğu belirtildi. Televizyon haberde, Fethullah Gülen için "dünyaca tanınan İslam alimi" ifadesini kullandı.

Bölgede önemli gazeteler arasında gösterilen Mısır merkezli El-Vatan ve Bavvabe, gazeteleri ise "Türkiye polisi, Erdoğan karşıtı işadamlarına baskın yaptı." haberini son dakika olarak geçti.

Suudi Arabistan'dan tüm Arap alemine yayın yapan El-Şuruk, El-Şamil gazetesi ile İnews Arabia haber sitesi de "Türkiye polisi, Fethullah Gülen'e telefon açan işadamlarına baskın yaptı" haberini kullandı.

Öte yandan Ürdün'den El-Ürdün, Fas'tan, Mübaşir ve Fhamoto gibi haber siteleri de okuyucuya "Türkiye'de polis Erdoğan karşıtı işadamlarına operasyon düzenledi." başlığıyla sundu. Kuveyt, Katar ve Tunus'da da yayın yapan haber siteleri Boydak ailesine yapılan baskını okuyucularına "Türkiye'nin en önemli işadamlarına Erdoğan baskını" başlığıyla iletti. CİHAN
<< Önceki Haber Arap basını: Boydak'a Erdoğan baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER