Arınç-Gökçek polemiğiyle ilgili yeni açıklama

Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan polemikle ilgili konuştu.

Arınç-Gökçek polemiğiyle ilgili yeni açıklama

Davutoğlu, "Yetkili kurullarda konuşulmadan kamuoyu önünde böyle bir açıklama yanlıştır. Gökçek'e gerekenleri dün söyledim. Bu tartışma kapanmıştır" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:

"(Bülent Arınç ve Melih Gökçek'in açıklamaları) Herhangi bir arkadaşın, herhangi bir şekilde eleştirisi, yeni bir düşüncesi yaklaşımı varsa ifade edilecek bütün zeminler mevcuttur. Burada yapılması gereken en son şey, delillendirilmemiş bir tarzda, her iki açıklamayı da kast ederek söylüyorum, bu konuların bizim de irademiz dışında kamuoyuyla paylaşılmasıdır.

Bu şekilde bu tartışma bence kapanmıştır. Yani kendi parti disiplinimiz, parti anlayışımız içinde, partideki demokratik her türlü görüşün söylenmesi ilkesi etrafında."


Bir konuda tahammül edemeyiz, tartışılmamız bir konunun kamu nezdinde spekülatif şekilde paylaşılmasıdır. Herkes kendi görevini yapmalıdır, bunlar ilkesel konulardır, kimsenin ayrıcalığı yoktur. Varolan mekanizmaları bypass ederek şahsi görüşleri üzerinden partimizin yıpratılması davranışı içinde olunamaz.

Arınç ile görüştük kendisine bu ilkeler çerçevesinde bu ilkeleri söyledim, ben en yakın çalışma arkadaşlarımla en yakın şekilde konuşmayı ele almayı en doğru yol bilirim. Sayın Gökçek'e tutum konusunda, kurallar çerçevesinde düşüncelerimi ilettim. Bu tartışma kapanmıştır bence. Parti anlayışımız içinde...Bundan sonra ortaya çıkabilecek tartışmalar için de disiplin kurallarını işletiriz dedim.
<< Önceki Haber Arınç-Gökçek polemiğiyle ilgili yeni açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER