Arkadaşlarını kurtarmak için 13 kurşun yiyen Üzeyir'in annesi: Onu çok özledim


Bugün, Pakistan'ın Peşaver şehrinde çoğu öğrenci 151 kişinin katledildiği okul saldırısının birinci yıldönümü. Pakistanlı ailelerin dramına şahit olmak için Peşaver'e giden Cihan Haber Ajansı, bugün de yürek burkan hikâyeleri yansıtmaya devam ediyor. Peşaver'deki okulda bugün, Başbakan Navaz Şerif, Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ve üst düzey askeri ve sivil yetkililerin katılımı ile saldırıda ölenleri anma töreni düzenleniyor.

Kanlı terör saldırısında oğlu Üzeyir'i saldırıda kaybeden baba Ahmed Ali ve ailesi, olay ânını anlattı. Baba Ali, silahlar doğrultulduğunda arkadaşlarını kurtarmak için öne geçen kahraman Üzeyir'in 13 kurşun yediğini söyledi. Her günü acılar içinde geçirdiğini belirten acılı anne Gulap ise şöyle konuştu: "Sokaklardaki çocukların yüzlerine 'acaba hangisi oğlum gibi gülüyor?' diye bakıyorum. Oğlumun gülüşünü arıyorum."

Pakistan'ın Peşaver şehrinde, çoğu öğrenci 151 kişinin katledildiği okul saldırının üzerinden tam bir yıl geçti. Çocuklarını saldırıda kaybeden ailelerin yaşadıkları ise yürekleri burkuyor. Ülkeyi yasa boğan saldırı sonrası teröre lanetler okunurken, çocuklarını kaybeden ailelerin acıları, ilk günkü tazeliğini koruyor. Cihan Haber Ajansı, kanlı saldırı sonrası 14 yaşındaki oğullarını kaybeden Ali ailesinin Peşaver'deki evine konuk oldu. Hayali orduda görev yapmak olan Üzeyir'in babası, annesi, büyükannesi ve ablası yaşadıkları acıları paylaştı.

"EVE YANLIŞ NAAŞI GETİRMİŞİM; GECE 2'DE ANCAK OĞLUMU BULDUM"

Baba Ahmed Ali, saldırı sonrası oğlunun naaşını almak için gittiğini ve isim benzerliğinden dolayı eve yanlış naaşı getirdiğini ve yaşadığı şoku aktardı. Oğlunun naaşına 14 saat sonra ulaşabildiğinin altını çizen acılı baba şunları anlattı: "Saldırı günü şehir dışındayım. Olayı duyduktan sonra Peşaver'e nasıl geldiğimi hatırlamıyorum. Büyük üzüntü içinde hastaneye gittim ve üzerinde Üzeyir Ali yazan kefene sarılmış naaşı alıp eve geldim. Kefeni açtığımızda isim benzerliği olduğunu ve yanlış kişiyi aldığımızı öğrendik. Evde bir şok yaşandı; ancak o da bizim oğlumuz gibi ona da çok üzüldük. Hastaneye döndüm çok kalabalıktı. Çocuğumun naaşını bulduğumda saat gece iki olmuştu."

Saldırı ânı hakkında bilgi veren baba Ali, oğlunun arkadaşlarını kurtarmak için hemen kurşunların önüne geçtiğini ve kendini siper ettiğini ifade etti. Saldırıda oğlunun, boynundan ayağına tam 13 yerinden vurulduğunu söyleyen acılı baba, "16 Aralık bizim için kara bir gün değil. Biz bu günü oğlumuzun cennete girdiği gün olarak biliyoruz." dediğinde ise anne Gulap Ali daha fazla gözyaşlarını tutamadı.

"SOKAKLARDAKİ ÇOCUKLARA BAKIYOR; ONUN GÜLÜŞÜNÜ ARIYORUM"

Sözü alan anne Gulap, her günü acılar içinde geçirdiğini aktardı. Her defasında saldırıda kaybettiği çocuğunu hatırladığını belirten anne, sokaklardaki çocukların gülüşlerinde oğlunu aradığını kaydetti. Anne Gulap duygularını şöyle dile getirdi: "Sokaklardaki çocukların yüzlerine 'acaba hangisi oğlum gibi gülüyor?' diye bakıyorum. Oğlumun gülüşünü arıyorum."

Konuşmakta zorlanan anne, "Üzeyir'in hayali orduya katılmaktı. Ama oğlum buna ulaşamasa da ölüm, onu başkalarını kurtarırken buldu." dedi.

Abla Melaike ise kardeşi ile yaptığı kavgaları bile özlediğini söyledi. Abla Melaike, yüreğinde sakladığı şu cümlelerle abisine olan sevgisini ifade etti: "Küçük şakalarımız ve kavgalarımızın altında bir 'aşk' yatıyordu. Onu çok özlüyorum."

Üzeyir Ali ile aynı okulda okuyan kuzeni Layba ise saldırı anından yara almadan kaçmayı başaran öğrencilerden. Layba çok korktuğunu, silah sesleri ve bomba sesleri altında okuldan güçlükle kaçabildiklerini aktardı.

ACILI ÖĞRETMEN ANNE: OLAY ANINI UNUTAMIYORUZ, DİĞER ÇOCUKLARIMIZ İÇİN PLAN YAPAMAZ OLDUK

Saldırıya uğrayan okulda kimya öğretmenliği yapan Andelib Aftab da oğlunu kaybeden annelerden biri. Saldırı sonrası kaçmayı başaran Aftab, "O günün bir saniyesini bile unutamıyoruz. 16 Aralık'ta kaldık. Hayat durdu bizim için, diğer çocuklarımız için gelecek planı yapamaz olduk." diyerek duygularını aktardı.

Pakistan'da bir düşünce kuruluşunun başkanı olan İmtiaz Gül ise saldırı sonrası geçen bir yılı değerlendirirken, "Geçen bir yılda ordu ve sivil yönetimin ele ele verdiğini gördük. İstatistiklerde ise terör olaylarında ve kayıplarda düşüşlerin olduğunu görüyoruz. Bu gelişme tabii ki mağdurlar için yeterli değil." dedi. Gül, "şiddetin sebebinin 'aşırıcılar' olduğunu" söyledi.

RÜYAMDA OĞLUMU CENNETTE GÖRDÜM

Kanlı saldırıda oğlunu kaybeden bir başka Pakistanlı anne Afridi Şah da Cihan'da dün yayınlanan röportajında sokakta gördüğü öğrencileri kendi çocuğuna benzettiğini belirterek, oğlunun "sabah namazını kılmaya gidiyorum, oradan okula gideceğim" dediğini; ancak geri gelmediğini söylemişti. Oğlunu rüyasında gördüğünü anlatan acılı anne, "Cennette arkadaşları ile birlikte oynuyordu. Mutluyum; çünkü o bizim şehidimiz." demişti. CİHAN
<< Önceki Haber Arkadaşlarını kurtarmak için 13 kurşun yiyen Üzeyir'in... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER