Okulları kapatın talebine Arnavut vekilden tarihi cevap

Arnavut vekil Ben Blushi, 'Okulları kapatın' talebine kürsüden çok sert cevap verdi.

'Türk okullarını kapatın’ talebine Arnavut siyasilerden sert cevap!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk'ta yaptığı "Türk okullarının kapatılması talebi" ve okulları terörle ilişkilendirmesi, Arnavut siyasiler arasında büyük rahatsızlık uyandırdı.
KİMSE ARNAVUTLUK’A BUNU SÖYLEYEMEZ
İktidardaki Sosyalist Parti'nin Tiran Milletvekili Ben Blushi, bugünkü meclis toplantısında konuyu gündeme getirdi ve hükümetten Erdoğan'ın talebini reddetmesini istedi. "Arnavutluk, Türkiye'nin bir bölgesi değildir." diyen Blushi, "Terör örgütleri BM Güvenlik Konseyi kararıyla ilan edilir. Hiçbir ülkenin Cumhurbaşkanı başka bir ülkeye gidip de böyle bir şey isteyemez." şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN, BİZİM BABAMIZ DEĞİL"
Tiran'da temeli atılan Namazgah Camii karşılığında Erdoğan'ın hükümetten bir hediye istediği yorumunu yapan Ben Blushi, "Şimdiye kadar insan öldürmeyen bir terör örgütü görmedim. Gülen Hareketi'nin de kimseyi öldürdüğünü görmedim. Erdoğan'ın kapatmak istediği bu okular, Arnavutluk'ta binlerce öğrenciye yardımcı oldu." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu talebi bir dost mu yoksa bir baba edasıyla mı yaptığını sorgulayan milletvekili, "Böyle bir talepte bulunan kardeş veya dost gördünüz mü? Bir baba gibi mi söyledi? Bizim babamız o değil, İsmail Kemal'dir." dedi.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Okulları kapatın talebine Arnavut vekilden tarihi cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER