Artvin'den selzede ilçelere acil yardım toplandı


Artvin'de 24 Ağustos pazar günü Arhavi, Hopa ve Borçka ilçesinde yaşanan sel felaketinde büyük mal ve can kayıpları yaşandı. Felaketin üçüncü gününde kayıp üç kişi için arama kurtarma çalışmaları devam ederken bölgede su ve ekmek ihtiyacının devam ettiğinin belirtilmesi nedeniyle yardım severler bölgeye su ve ekmek yardımında bulundu.

Artvin'deki STK'lar öncülüğünde Kızılay İş hanı önünde selzedelere yardım kampanyası başlatıldı. Çok sayıda vatandaşın dahil olduğu kampanyada malzeme olarak su, ekmek, çizme, çorap toplanırken az da olsa maddi yardım da göndermek isteyenlerden destek alındı.

STK'lar adına açıklama yapan Yeşil Artvin Derneği Nur Neşe Karahan, "Tüm STK'lar ve özelikle gençler ellerini taşın altına koyması sonucu böyle bir kampanya başlatıldı. Hopa'daki oluşturulan komisyonun bize ulaştırdığı ihtiyaca göre bu kampanyayı düzenledik. Acil olarak neye ihtiyaç varsa ona göre yardım kampanyası gerçekleştirdik. En çok su ve ekmek isteniyor, bizde çok acil su ekmek çizme ve çorap ihtiyacını halka duyurduk, kampanya bu aksam sona erdiğinde hemen Hopa ilçemize ulaştıracağız." dedi.

Ayrıca Artvin Belediyesi ve MHP Artvin Milletvekili adayı Avukat Muhammed Altunal da kendi imkan ve araçlarıyla yardım için ekmek ve su ihtiyacını Artvin'den Hopa ve köylerine götürenler arasında yer aldı. CİHAN
<< Önceki Haber Artvin'den selzede ilçelere acil yardım toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER