Artvinliler faaliyetlerin durdurulmasını yeterli bulmadı


Artvin halkı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'hukuki süreç tamamlanıncaya kadar madencilik faaliyetlerinin durdurulduğuna' dair açıklamasını yeterli bulmadı.

Artvin'de su tesisatçılığı yapan Kadir Öztürk, maden şirketinin zaten Cerattepe'ye çıkmasının hukuksuz olduğuna vurgu yaptı.

'DURDURULMA KARARI GÜNÜ KURTARDI'

Öztürk, şunları kaydetti: "Maden şirketinin faaliyetleri durdurulduysa araçlarının da indirilmesi lazım. Ama o da artık indirirler mi, indirmezler mi onu da bilmiyoruz. Sadece talep ediyoruz, indirilmesi hemen gerekiyor. Ama artık yasalar ne kadar uygulanır. Nasıl bir keyfi uygulama yaparlar gerçekten indirilir mi onun bir garantisi yok. Bu saatten sonra hiçbir şeyin garantisi yok."

Durdurulmanın şu anda günü kurtarma olduğunu belirten Öztürk, "Çünkü 'bir kişi istedi' diye durduysa, 'bir kişi istedi' diye başlayabilir." dedi.

'SONUNDA DOĞA VE BİZ KAZANACAĞIZ'

Artvin'de matbaacılık yapan Okan Sezgin ise yukarıda ağaçların kesildiğini gördüklerini anlattı. Sezgin, "Bu Artvinli bu durdurmadan önce çektiği eziyete nasıl katlandı, buna niye sebebiyet verildi bilemiyoruz. Bu kadar eziyet, bu kadar acı, bu kadar zorluk. Hep bu Artvinliler çekti sonunda inşallah başaracağız. Ve doğa bu Artvinlilerin elinde tertemiz kalacak inşallah. Direnmeye devam Cerattepe geçilmez, Artvin'in birlik beraberliği bölünmez. En sonunda biz ve doğa kazanmış olacak." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Artvinliler faaliyetlerin durdurulmasını yeterli bulmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER