Atalay: Şehit haberlerine alıştırılıyor olması çok üzücü


Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, şehitler olması değil de şehit haberlerine alıştırılıyor olmasının çok üzücü bir durum olduğunu söyledi. Saklı Bahçe'de basın mensuplarıyla biraraya gelen Atalay, son zamanlarda insanların içini yakan, burkan olayların ardı arkasının kesilmediğini ifade etti. Dün itibariyle yine beşi bir yerde, üçü bir yerde sekiz şehidin birden Türkiye'nin yüreğini yaktığını belirterek, "Gün geçmiyor ki böyle kötü haberleri duymayalım. Bu tür olayların en kötüsü nedir biliyor musunuz? Şehitlerimizin olması değil de şehit haberlerine alıştırılıyor olmamız en kötüsü bu. Maalesef ülkemiz, büyük bir kaosun içinde yer alıyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. İnşallah daha kötüsünü yaşamayız." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın adını, "Mağdur Etme Bakanlığı" olarak değiştirdiklerini söyleyen Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Atalay, "En son bu sömestr tatilinde bunu yaşadık. MEB durdu durdu, sahte diploma operasyonuyla sahte öğretmenlerin araştırılmasını istedi. İnsana günaydın derler, bugüne kadar neredeydin? Haydi anladık, insanları sömestr tatilinde niye rahatsız ediyorsun? Onun için Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu uygulamasını da, bu tür uygulamaları yapanları, öğretmenleri mağdur edenleri de kınıyorum. Bundan sonra yapacakları işleri daha makul, mantıklı, insanları, öğretmenleri üzmeyecekleri şekilde yapsınlar. Manisa'da sahte diploması olan öğretmen bugüne kadar olmadı. Yapılanın neresi doğru? Milli Eğitim Bakanlığı'nın bugüne kadar yaptığı yüz işten sadece birkaçı doğrudur. Milli Eğitim Bakanlığı, doğru olanı yapmalıdır. İcra makamına gelenler, en doğrusunu yapmalıdır." diye konuştu.

Eğitimde istikrarın sağlanmadığını söyleyen Mustafa Atalay, "13 yıllık iktidarın uygulamalarından anlaşılan o ki hükümet MEB'i, öğretmenleri gözden çıkardı." dedi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü ve Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne yönelik soruşturmayı da değerlendiren Atalay, "Hak yerini buldu. Müdür olan arkadaşlarımız mülakata alındılar. Okullarında tam puan aldıkları halde Milli Eğitim'de istenen puanı almadıkları için arkadaşlarımız mağdur oldu. Bunlar da ispatladılar. Yanlı davrandıklarını, haksız davrandıklarını ispatladılar. Kaymakamlık bu konuda izin vermemişti, mahkeme izin verdi. 'Neden böyle yaptınız?' diye soracak. İnşallah hak yerini bulur." şeklinde konuştu. Görevden alınan okul müdürlerinden bazılarının mahkeme kararıyla geri döndüğünü kaydederek, "Ekim ayında 19 okul müdürü geri döndü. Sonraki süreçte yedi okul müdürü daha geri döndü. Üçer beşer dönmeye devam ediyorlar, bunun arkası gelecek." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Atalay: Şehit haberlerine alıştırılıyor olması çok... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER