ATB Başkanı Çandır: Seçim bitti, yapısal reformlar yapılmalı


Antalya Ticaret Borsası (ATB), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, seçimlerin ardından yapısal reformların bir bir hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Çandır, seçim sürecindeki kırıcı ve yapıcı olmayan üslubun yerini, yapıcı ve güven verici bir ortama bırakmasını istedi. Huzur, demokratikleşme, hukukun üstünlüğü, ekonomik büyüme ve kalkınmanın halkın temel beklentisi olduğunu belirten Ali Çandır, "Seçimlerle büyük zaman kaybettik. Artık ekonomi konuşma zamanıdır, ekonomiye odaklanalım. Ekonomik reformlar siyasi iradeyi bekliyor. 2015 yılını ekonomide kayıp yıl olarak görüyoruz, kaçırdığımız treni 2016 yılında yakalamayı ümit ediyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin yoğun geçen seçim döneminden yorulduğunu, artık demokratikleşme ve ekonomik reformların birinci gündem maddesi olması gerektiğini vurgulayan Ali Çandır, "Milletin yetki verdiği AK Parti'nin, bir an önce hükümeti kurup beklenen reformları yapacağına inanıyoruz." dedi. İş dünyası olarak ekonomiyi güçlendirecek yapısal reformlar için kararlı davranılmasını umut ettiklerini vurgulayan Ali Çandır, muhalefet görevi verilmiş partilerin de bu sürece olumlu katkı sunacağına inandıklarını kaydetti. Çandır, yaşanabilir Türkiye'nin herkesin beklentisi olduğunu ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber ATB Başkanı Çandır: Seçim bitti, yapısal reformlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER