Bayır: Siyasilere kısır çekişmelerden uzuk durun mesajı verildi

Bayır: Siyasilere kısır çekişmelerden uzuk durun mesajı verildi

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır, 1 Kasım seçimlerinden siyasi partilerin ders çıkarması gerektiğini belirterek, "Milletimiz her zamanki sağduyusu ile, '7 Haziran'ı unutmayın, kısır çekişmelerden uzaklaşın, somut vaatlerle istikrarlı bir hükümet kurulmalıdır.' demiştir." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Şube Başkanı Bayır, 1 Kasım seçim sonuçlarının ülke için yeni ve umut dolu bir dönemin daha başlangıcı olduğunu söyledi. Bayır, ülkenin kalkınması yolunda önemli bir dönüm noktasının aşıldığını ifade etti. Milli birlik ve beraberlikle Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlukları aşacağına işaret eden Bayır, "Yüzyıllar boyu, her türlü zorluk ve acıya birlikte göğüs gererek galip çıkmayı başaran milletimiz, bugünde kardeşlik ikliminden uzaklaşmadan yürüyüşünü sürdürmüştür. Türkiye'nin istikrarsızlığı için çabalayan mihrakların eylemleri boşa çıkmıştır." şeklinde konuştu.

1 Kasım seçimlerinin gayri resmi sonuçlarına göre, Türkiye'nin istikrardan ve tek parti iktidarından yana oy kullandığının altını çizen Taner Bayır, şunları söyledi: "5 aylık belirsiz dönem ve uzlaşmaz görüntü veren siyaset anlayışı, milletin nezdinde kabul görmemiştir. Milletimiz her zamanki sağduyusu ile, '7 Haziran'ı unutmayın, kısır çekişmelerden uzaklaşın, somut vaatlerle istikrarlı bir hükümet kurulmalıdır.' demiştir. Milletimizin, ülkemizin kalkınması yönünde gösterdiği tercihini, değerli buluyoruz. İş dünyasının önünün açılması, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamı, daha hızlı ve adil işleyen bir hukuk devleti yolunda, birlikte üreteceğimiz sinerjinin tekrar yakalandığına inanıyoruz.Bu sonuçlar, aynı zamanda, mazlum milletlerin ülkemizden beklentileri bakımından da önemlidir. Özellikle Ortadoğu'da yaşanan sıkıntılar ile, kanlı teröre karşı mücadelede, daha etkin bir mücadelenin de yolunu açacaktır."

MİLLET İRADESİNE SAYGI GÖSTERMELİYİZ

Ülkenin istatistiki olarak, ekonomik ve sosyal alanda sıçrama dönemlerini, güçlü tek parti iktidarları döneminde yakaladığını da hatırlatan MÜSİAD Şube Başkanı, şunları kaydetti: "7 Haziran seçimlerinde yüzde 41 oy alan mevcut iktidar partisine tek başına iktidar olma imkânı tanımamış ama verdiği büyük destek ile öncelikli görev ve sorumluluğu yüklenmesi gerektiğine hükmetmişti. Yüzde 15-25 bandında oy alan 3 siyasi partiye de görevden kaçmamaları gerektiğini işaret ederek ciddi sorumluluk yükleyen halkımız, daha fazla siyasi istikrarsızlığa göz yummayarak yeniden tek partiyi Türkiye'nin istikrarını devam ettirmesi için güçlü bir şekilde iktidara taşımıştır. Bu seçim sonuçları, ülkemizdeki huzur, güven ve pozitif istikrar ortamınının devam edeceğine olan inancımızı perçinlemiştir. Milletimiz sözünü söyledi. Bize düşen, Milli iradeye saygı göstermektir." CİHAN
<< Önceki Haber Bayır: Siyasilere kısır çekişmelerden uzuk durun mesajı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER