Atina, Viyana'ya 'mülteci' notası verdi


Yunanistan, Avusturya'nın mültecilerin geçiş güzerğahında yer alan Batı Balkan ülkeleri ile yapacağı toplantıya çağrılmadığı gerekçesiyle Viyana'ya protesto notası verdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Avusturya'nın İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının da katılacağı Batı Balkan ülkeleri ile mülteciler konulu toplantıya çağrılmamasına tepki gösterdi. Atina, Avusturya'nın Atina Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırarak protesto notası verdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Avusturya'nın Yunanistan'ı ve sınırlarını doğrudan ilgilendiren mülteciler konusundaki yaklaşımının tek taraflı ve dostane olmayan bir tavır olduğu belirtildi.

Aynı protesto mesajı, Viyana'daki Yunanistan Büyükelçisi tarafından Avusturya Dışişleri Bakanlığı'na da iletildi.

BAKAN: NOTA VE DİPLOMATİK BASKIMIZ SÜRECEK

Öte yandan Mültecilerden Sorumlu Bakan Yiannis Muzalas, mültecileri kabul etmeyerek yolculuklarına devam etmelerine engel olan aralarında Makedonya ve Sırbistan'ın da bulunduğu ülkeleri uyardı. Bunun kısa bir süre önce AB tarafından 8 Mart'a kadar mevcut durumun korunmasına ilişkin alınan karara aykırı olduğunu belirten bakan, ilgili ülkelere nota vermeye ve diplomatik baskı uygulamaya devam edeceklerini vurguladı.

AFGAN MÜLTECİLERE OPERASYON

Makedonya sınırı yakınındaki Yunan köyü İdomeni tren hattını protesto amacıyla kapatan yaklaşık 700 civarındaki Afgan mülteciye operasyon yapıldı. Makedonya ve Sırbistan tarafından geçişlerine izin verilmediği gerekçesiyle İdomeni tren istasyonundaki bekleyişlerini sürdüren Afgan mülteciler, Yunan polisinin operasyonunun ardından 14 otobüse bindirilerek Atina'ya geri gönderildi. Polisin Afgan mültecilere yönelik çalışması sürecek. Makedonya ve Sırbistan, sadece Suriye ve Iraklı mültecilerin girişlerine izin veriyor.

Makedonya-Yunanistan sınırında 6 bin mültecinin bekleyişi sürüyor. Bu arada Yunan adalarından dün Atina'ya gelen 5 bin mülteci, başkentte kısılmış durumda. Binlerce mültecinin bekleyişi sürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Atina, Viyana'ya 'mülteci' notası verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER