Av. Akyol: Devam eden bir davayla ilgili soruşturma hukuksuz

Av. Akyol: Devam eden bir davayla ilgili soruşturma hukuksuz

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden, kamuoyunda 'askeri casusluk' olarak bilinen davanın soruşturma sürecinde dün 18 polis gözaltına alınmıştı. Emniyette ifadeleri alınan polislerden beşi serbest bırakıldı. Polislerin gözaltına alınmasını hukuksuzluk olarak değerlendiren avukatlarından Muzaffer Akyol, "Burada yapılan bir hukuksuzluk var, yanlışlık var. Nedir bu yanlışlık? İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden bir dosya var. Mahkeme heyeti bir usulsüzlük olduğunu, uydurma delil olduğunu tespit edecek olursa yargılama sonucunda, 'Usulsüz deliller var, burada uydurma deliller var.' der, şüpheliler beraat eder. Beraat ettikten sonra usule uygun olarak ihbarda bulunur, ilgiller hakkında soruşturma başlatılırdı ama burada sayın soruşturma savcısı, daha önce yine meslektaşının denetimi ve gözetimi altında yapılmış, iddianame hazırlanmış, iddianame kabul olmuş, yargılaması devam eden bir dosyada soruşturma yapıyor. Biz burada bu hukuksuzluğun sona ermesi için özellikle yüksek yargı mensuplarına sesleniyoruz. Susmayın. Neden susmayın? Çünkü yarın birileri sizi, bugün yapılan hukuksuzluk karşısında sustu diye söyleyecekler. Bugün gereğini yapın, gereğini yapın ki yarın birileri sizi güzel ansın." diye konuştu.

'İFADE ALMA SÜRECİ SÜRÜYOR'

Gözaltına alınan polislerin ifade verme işlemlerinin devam ettiğini belirten Av. Akyol, "Benim müvekkil açısından emniyette ifade vermedik, susma hakkımızı kullandık. Savcı beye ifade vereceğimizi dile getirdik. Zira 10 gün önce müvekkilin bilgisine başvuruldu, tanık sıfatıyla ifadesi alınmıştı. Yine aynı şeyler sorulacaktı. Biz isnat edilen suçun ne olduğunun, delillerin ne olduğunun bize gösterilmesi gerektiği kanaatinde olduğumuzdan burada ifade vermedik. Soruşturmayı yürüten sayın savcı huzurunda ifade vereceğiz. İddia olunan 'paralel devlet' yapılanması ve yine devam eden askeri bilgi ve belge dosyasında, dönemin cumhuriyet savcısının denetim ve gözetimi altında yapılan işlemlerin usule aykırı olduğu iddiasıyla o dosyadaki şüphelilerin ev aramalarında usulsüzlük yapıldığı iddiaları var, onlar soruluyor." dedi.

'BEŞ KİŞİ İFADELERİNDEN SONRA SERBEST BIRAKILDI'

Emniyette şu anda 13 kişinin gözaltında olduğunu dile getiren Akyol, "Yanılmıyorsam, bize verilen bilgiye göre 13 kişi var gözaltında. Dün itibariyle beş kişinin ifadesini alıp bırakmışlar. Bu ifadeler tamamlandıktan sonra gözaltındakiler savcıya ifade verecekler." dedi.

'KAÇMA ŞÜPHESİ YOK, DELİLLERİ KARARTMA İHTİMALİ YOK'

Gözaltındakilerden 4. Sınıf Emniyet Müdürü H.A.'nın, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını belirten Av. Akyol, "Emniyet müdürü rahatsızlandı. Kendisiyle ayaküstü konuşma fırsatım oldu. Hastaneye götürüldü. Bir kalp rahatsızlığı oldu herhalde. H.A.'nın da 10 gün önce ifadesine başvuruldu. Bunlar kaçacak adamlar değil. Kaçma şüphesi yok. Bunlar soruşturmanın yürütüldüğü birimden de uzaklaştırılmış, delilleri karartma ihtimalleri de yok. Bunlara işkence ediliyor burada, eziyet ediliyor. Yazıktır, günahtır. Bu insanlar her şeylerini bu devlet, bu millet, bu vatan için vermiştir. Artık birilerinin çıkıp buna bir son verme zamanı diye düşünüyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Av. Akyol: Devam eden bir davayla ilgili soruşturma hukuksuz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER