Av. Coşkuner: Elçi'nin öldürülmesi hukukçuları yıldırmayacak


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Kadın Hukuku Komisyonu Dönem Sözcüsü Av. Ebru Coşkuner, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin bir terör saldırısıyla öldürülmesinin, hukukçuları yıldırmayacağını söyledi. TBB Kadın Hukuk Komisyonu genel kurul toplantısı için Manisa'da bulunan Coşkuner, düzenlediği basın toplantısında, konu hakkında açıklama yaptı.

TBB Kadın Hukuku Komisyonu üyesi kadın avukatlar olarak, ülke geneline yayılan her türlü şiddeti lanetlediklerini belirten Coşkuner, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yapılan saldırıları, bu saldırılara zaman ve zemin hazırlayan her türlü söylemi, düşünceyi ve bunları destekleyenleri lanetliyoruz. Hukukun üstünlüğünü sağlama yolunda gerekli düzenlemeleri yapmayan, ifade özgürlüğünü kullanan ve düşüncelerini ifade eden insanlarımızın tutuklanmasına, hattâ katledilmesine sebep olan, göz yuman ve katılanları lanetliyoruz. Düşünce ve konuşma özgürlüğünün ve yaşam hakkının yok edilmesi adına tırmandırılan her türlü terörü lanetliyoruz. Bizler bu baskı ve saldırıların mücadelemizi durdurmayacağını, bizleri yıldırmayacağını, hukukunu üstünlüğü, özgürlük ve barış sağlanana kadar mücadelemizin yükselerek devam edeceğini bildiriyoruz." diye konuştu.

'BARIŞ ELÇİSİNİ KANLA BESLENENLER VURDULAR'

TBB Yönetim Kurulu Üyesi Yurdagül Gündoğan ise bir insan öldüğünde arkasından söz söylemenin zor olduğunu ifade etti. Gündoğan, "Hele ölenin bir özgürlük savaşçısı olması nedeniyle söylenecek bir söz yok ama bu özgürlük ve barış elçisini kana doymayanlar, kanla beslenenler vurdular. Lanetten daha lanet bir kelime arıyorum ama kahretsin, bulamıyorum. Utanıyorum ve çok üzgünüm." dedi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER