Av. Kayaaltı: Bu aramanın hukuka aykırı olduğunu düşünüyoruz


Aydın merkez Efeler, Nazilli, Söke, Didim ve İncirliova ilçelerindeki Körfez ve Anafen dershaneleriyle Özel Havva Güven Eğitim Okulları ve Pi Analitik Dersanesi'ne, polis eşliğinde dokuz kurumla denetim baskını yapıldı. Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Halk Sağlığı ve Sosyal Güvenlik il müdürlükleriyle vergi denetmenleri, itfaiyeden gelen ekipler ve emniyetin çeşitli şubelerinden polisler, söz konusu eğitim kurumlarında aramalara devam ediyor.

Körfez Dersanesi'nin Nazilli ilçesindeki iki şubesine de polisler eşliğinde denetim baskını yapıldı. Halen devam eden baskınla ilgili konuşan kurum avukatı Yalçın Kayaaltı, "Türkiye'de bir süredir devam etmekte olan algı operasyonları bugün Nazilli'de. Emniyet müdürlüğünden gelen polisler, arama kararı ile dersanede arama yapıyorlar. Nazilli Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı var. Biz de hakkımızı hukuk önünde arayacağız. Bu aramanın hukuka aykırı olduğunu düşünüyoruz. Kaymakamın oluruyla hukuka aykırı bir komisyon kurularak, dersanemizde inceleme yapıyorlar. Ellerinde yüzlerce soru var, tek tek o sorulara cevap veriliyor. O soruları soruyorlar. Memurlara, 'Bu sorular nereden geldi?' dediğimde, soruların polisler tarafından verildiğini söylediler. Bizim içimiz kan ağlıyor, ülkemizde her gün şehitler veriliyor fakat bizim memur arkadaşlarımız, emniyetçi arkadaşlarımız bunlarla uğraşıyorlar. Avukat olarak, bu kişiler ve idari amirleri hakkında hem idari hem cezai hem hukuki yollara şirketimiz adına başvuracağız. Burada hem eğitim hakkı engelleniyor hem nefret ve ayrımcılık suçu işleniyor hem de Anayasa'ya aykırılık söz konusu. Tüm haklarımızı arayacağız. Kendi çocuğumun okuduğu dersaneye bunların yapılması bizleri derinden yaralıyor." dedi.

Efeler ilçesindeki Pi Analitik Dersanesi'ne de dokuz kurumdan ekiplerle polis eşliğinde denetim baskını yapıldı. Aynı ilçedeki Körfez Dersaneleri'ne yapılan baskını değerlendiren kurum avukatı İsmail Kelleroğlu, "Türkiye'nin yaşadığı süreçte, Aydın'daki dersanelere baskın yapıldı. İlgili yerlerden görevliler geldi, denetim devam ediyor. Daha önce defalarca vergi incelemesinden geçen şirketten evraklar yeniden, defalarca istenmektedir. Türkiye'de diğer illerde yapılan baskınlardan bir sonuç alınamayacağı gibi buradan da bir sonuç alınamayacağı aşikârdır. Polislerin bulabildikleri şey kalem, defter ve öğrencilerin kitap ve defterleri. Bilgisayar imajlarını alıyorlar. Arama kararı, Aydın Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen bir arama kararıdır." dedi. CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER