İş dünyası, terörün durdurulması için TBMM'yi göreve çağırdı

İş dünyası, terörün durdurulması için TBMM'yi göreve çağırdı

Antalya'da işadamları ve esnaf, teröre karşı ortak tavır aldı. Terörün topluma daha fazla zarar vermesinden endişe duyan esnaf birlikleri ve işadamları, TBMM'nin aktif olarak çalışması gerektiğini ifade etti. Aksi halde kaybedilen güvenin sadece siyasetle sınırlı kalmayacağını duyurdu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır ve Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ATSO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda ortak bir basın toplantısı düzenledi. Katılımcılar adına açıklamayı ATSO Başkanı Davut Çetin yaptı.

Açıklamasında yas içinde olduklarını belirten ATSO Başkanı Çetin, "Gencecik vatan evlatları, arkalarında dul ve yetimler bırakarak, evlat acısına boğulan anne ve babalar bırakarak şehit oluyorlar." dedi. Yaşadıkları acı ve üzüntüye rağmen kamuoyuna seslerini duyurmak istediklerini kaydeden Çetin, şehitlerin çocukları, eşleri, ailelerinin millet için her zaman kutsal emanetler ve gurur vesilesi olarak kalacağını vurguladı.

Terörün insanlık dışı bir eylem olduğuna işaret eden Çetin, bu tür eylemlerin hiçbir dönemde son 2 aydaki kadar azgınlığını gösteremediğine dikkat çekti. "Siyaset kurumunun kendi kendini kilitlemesi ve bölgede yaşanan güvenlik zafiyeti bu azgınlığa adeta kucak açmıştır." diyen Çetin, hiçbir iktidar ve makamın yiten canların saçının bir teli bile etmeyeceğini söyledi.

Bazı siyasilerin, bu tarifsiz acılardan, fayda sağlamak için çabaladığını görmenin kendilerini derinden üzdüğünü kaydeden Çetin, "Vatan yangın yerine döndürülmüşken siyasilerden beklentimiz ülkeyi vasat siyaset tuzağından bir an önce çıkarmalıdır. Bunun ilk adımı da, milli iradenin bir bütün olarak tecelli ettiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bir an önce açılmasıdır." ifadelerini kullandı.

TBMM'nin terörün dizginlenmesinde en az kolluk kuvvetleri kadar önem arz ettiğini belirten Çetin, "Hatırlanmalıdır ki; Kurtuluş Savaşı sırasında bile TBMM açıktı ve faaliyetlerini en etkili şekilde yerine getiriyordu." dedi. Meclisin açılmaması durumunda, kaybedilmekte olan güvenin, sadece siyasetle sınırlı kalmayacağı uyarısında bulundu. Hükümete ve siyasi liderlere seslenen Çetin, "Ülkemizi yakan bu ateşin büyümesini izlemeyiniz ve artık söndürünüz. Bu görev en başta sizin görevinizdir. Toplumda gerilime ve çatışmaya yol açan siyasi gerilime son veriniz. Kürsülerde sarf edilen sert sözler toplumda galeyana ve şiddete dönüşmektedir. Siyasi partilerimiz bir araya gelerek bu ateşi söndürecek bütün önlem ve politikaları birlikte belirlemelidirler." şeklinde konuştu.

Son günlerde şehit cenazeleriyle birlikte artış gösteren olaylara da dikkat çeken Çetin, "Bütün uyarılarımıza rağmen, etnik nefret ve bölünme tuzağına düşülmekte olduğunu göstermektedir. Sağduyu ile gösterilmesi gereken tepkiler, amacını aşmakta, galeyana, yakıp yıkmaya dönüşmektedir. Elbette hepimizin demokratik protesto hakkı vardır ve bu hakkı sonuna kadar kullanmalıyız. Ancak, otobüslerin taşlanması, dükkânların yakılıp yıkılması, masum insanların hedef alınması asla ve asla meşru görülemez ve gösterilemez." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber İş dünyası, terörün durdurulması için TBMM'yi göreve... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER