Avrupa o görüntüden sonra vicdan zincirlerini kırdı!

Minik Aylan Kurdi’nin Bodrum’da kıyıya vuran cansız bedeni yürekleri yumuşattı. Almanya ve Avusturya’nın göçmenleri dün kabul kararının ardından binlerce sığınmacı Macaristan’dan otobüslerle Avusturya’ya geçerek Almanya’ya ulaşmıştı.

Avrupa o görüntüden sonra vicdan zincirlerini kırdı!

Almanya ve Avusturya'nın sığınmacıları kabul edeceğini taahhüt etmesinin ardından Macaristan'daki binlerce insan yürüyerek yollara düştü. Göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen Macaristan yönetimi, mültecilerin Avusturya sınırına ulaşabilmesi için binlerce kişiye otobüs tahsis etti. Kamplara gitmemek için direnen göçmenler,  yürüyerek Avusturya’ya doğru cuma akşamı yola çıkmıştı.

Sığınmacılar otobüslerle Macaristan-Avusturya sınırına getirildi, oradan yürüyerek yola devam ettiler. 6500’ü aşkın sığınmacının Avusturya’ya ulaştığı kaydedildi. 400 sığınmacı ise trenlerle Viyana'ya getirildi.

ALKIŞLI KARŞILAMA

Sınırda bekleyen Avusturyalılar, mültecileri alkışlarla, “Hoşgeldiniz” pankartlarıyla karşıladı. İnsanlar, sığınmacılara yiyecek ve içecek sundu, çocuklara da oyuncak dağıttı. Sınır bölgesindeki Nickelsdorf'tan da iki özel tren kaldırılacağı ve sığınmacıların Salzburg'a getirileceği açıklandı. Ancak sığınmacıların çoğu Almanya'ya gitmek istiyor.

2 bin 200 sığınmacının Almanya’nın Münih şehrine ulaştığı kaydedildi. Almanya’ya 10 bine yakın sığınmacının gitmesi bekleniyor.

BÜYÜK SAYGISIZLIK

Almanya’da bir ırkçı, internette ‘Berlin kendini savunuyor’ isimli sayfa açtı. Daha sonra da Aylan’ın fotoğrafını "Biz üzülmüyoruz, aksine seviniyoruz! Sadece bir mülteci daha azaldı: Deniz çok sayıda mülteciyi yuttu" mesajıyla paylaştı. Bunun üzerine  operasyon başlatan polis, Berlin’de yaşayan 26 yaşındaki ırkçı Alman’ı gözaltına aldı. Facebook'tan da söz konusu paylaşımı kaldırması istendi.

BOB GELDOF EVİNDE MİSAFİR ETMEYE HAZIR

İr­lan­da­lı ak­ti­vist şar­kı­cı Bob Gel­dof, Av­ru­pa­’da ya­şa­nan göç­men kri­zi­ne kar­şı Lon­dra ve Kent böl­ge­sin­de bu­lu­nan iki evin­de dört göç­men ai­le­yi ağır­la­ya­bi­le­ce­ği­ni açık­la­dı. Gel­dof, “Ben ha­zı­rım, şans­lı­yım ki Ken­t’­te bir evim ve Lon­dra­’da bir dai­rem var. 3 ai­le­yi Ken­t’­e ve bir ai­le­yi Lon­dra­’da­ki da­ire­mi­ze ken­di­le­ri­ni to­par­la­ya­na ve ge­le­cek­le­ri­ni ku­ra­na ka­dar bir an ön­ce al­ma­ya ha­zı­rı­z” de­di.

"BİR İSTİSNA SÜREKLİ HALE GELMEYECEK"

Al­man­ya Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı Frank-Wal­ter Ste­in­me­ier, sı­ğın­ma­cı­la­rın şu an­ki ka­bu­lü­nün bir is­tis­na ol­du­ğu­nu ve bu­nun sü­rek­li ha­le gel­me­ye­ce­ği­ni kay­det­ti. Ma­ca­ris­tan Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı Pe­ter Szij­jar­to, ka­yıt­sız sı­ğın­ma­cı­la­rın Ma­ca­ris­tan'dan Avus­tur­ya sı­nı­rı­na nak­le­dil­me­si­nin AB'nin göç po­li­ti­ka­sı­nın ba­şa­rı­sız­lı­ğı­nı gös­ter­di­ği­ni söy­le­di.

FİNLANDİYA BAŞBAKANI EVİNİ MÜLTECİLERE AÇACAK

Fin­lan­di­ya Baş­ba­ka­nı Ju­ha Si­pi­la, ken­di evi­ni yıl­ba­şın­dan iti­ba­ren mül­te­ci­le­re aça­ca­ğı­nı du­yur­du. Gö­re­vi ge­re­ği baş­kent Hel­sin­ki'de­ki res­mi ko­nu­tun­da ika­met eden Si­pi­la, Kem­pe­le şeh­rin­de­ki ken­di evi­ni mül­te­ci­le­re tah­sis ede­cek. Si­pi­la, va­tan­daş­la­rı­na da sa­vaş­tan ka­ça­rak Av­ru­pa'ya sı­ğı­nan mül­te­ci­le­re yar­dım et­me­le­ri çağ­rı­sın­da bu­lun­du.

YARDIM MALZEMELERİNİ ÜCRETSİZ TAŞIYACAK

İskandinav Havayolları (SAS) mültecilere yardım için getirilecek ekstra bagajlardan ücret talep etmeyeceğini açıkladı. İsveç, Danimarka ve Norveç'in ortak havayolu şirketi olan SAS’tan yapılan açıklamada, “Akdeniz’deki ülkelere uçan yolcularımız buradaki mülteciler için giyecek, ayakkabı ve temizlik maddeleri gibi malzemelerle dolu ekstra bagaj getirebilirler” ifadelerine yer verildi. Norveç'in özel havayolu şirketi Norwegian de mültecilere yardım götürmek isteyen yolcularından fazla bir valiz için ücret talep etmeyecek.

REAL MADRİD'DEN 1 MİLYON EURO

Real Madrid takımı, İspanya’nın kabul edeceği sığınmacılara yardım amaçlı kullanılması için 1 milyon euro bağışlayacağını açıkladı.

Madrid ve Barcelona başta olmak üzere 50'ye yakın kent yönetimi de sığınmacıları kabul etmeye hazır olduğunu açıkladı.

ÜNLÜ FUTBOLCUDAN ÇOCUKLARA OYUNCAK

Ba­yern Mü­nih ta­kı­mı­nın İs­pan­yol fut­bol­cu­su Ja­vi Mar­ti­nez, Al­man­ya­’nın baş­ken­ti Ber­lin'de sı­ğın­ma­cı­la­rı kar­şı­la­ya­rak ço­cuk­la­ra he­di­ye­ler da­ğıt­tı.

<< Önceki Haber Avrupa o görüntüden sonra vicdan zincirlerini kırdı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER