Avrupalı siyasetçilerden Romanya başbakanına istifa çağrısı


Romanya Başbakanı Viktor Ponta hakkında açılan soruşturmanın tamamlanıp yüksek mahkemeye gönderilmesinin ardından Avrupalı siyasetçilerden Viktor Ponta'nın istifa etmesi yönünde çağrılar geldi.

Avrupa Halk Partisi (PPE) Başkanı Joseph Daul, PPE Grup Başkanvekili Alman siyasetçi Manfred Weber ve Alman Parlamenter Gunther Krichbaum Romanya Başbakanı Victor Ponta'nın istifasını istedi.

Siyasetçiler ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, Romanya başbakanının ağır yolsuzluk suçlaması altında olduğunu ve görevdeyken mahkemeye sevk edildiğini hatırlatarak istifa çağrısında bulundu.

Avrupa Halk PartisiBbaşkanı Joseph Daul Cuma günü yayınladığı basın bildirisinde soruşturmanın mahkemeye sunulmasının bir sonucu olarak Ponta'nın istifa etmesi gerektiğini açıkladı. Daul, "Romanya Başbakanı'nın bu ciddi yolsuzluk suçlamaları karşısında en kısa zamanda istifa edip yargı önünde hesap vermesi gerekir." dedi

PPE grup başkan vekili Manfred Weber ise adaletin adil bir şekilde karar verebilmesi için başbakanın bir adım geri atması gerektiğini söyledi. Weber, " onta'nın adaletin önünü açması gereklidir. Görevi başında yargılanan başbakan olacaktır. Romanya halkının bunu hak ettiğini düşünmüyorum. Viktor Ponta en kısa zamanda görevinden çekilmelidir." dedi.

Alman Parlamenter Gunther Krichbaum Başbakan Victor Ponta'nın derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti. Parlamenter Krichbaum, "Demokraside hukukun üstünlüğü esastır. Bir politikacı, başbakan veya milletvekili yargı kararını verene kadar görevinden ayrılmalıdır." dedi.

Ayrıca Başbakan Ponta hakkındaki soruşturmanın tamamlanarak yüksek mahkemeye gönderilmesi sonrası ana muhalefet partisi Ulusal Liberal Parti (PNL) hükümetin kredibilitesinin kaybolduğu gerekçesiyle Pazartesi günü gensoru önergesi vereceğini açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Avrupalı siyasetçilerden Romanya başbakanına istifa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER