Avukat Günaydın: Keneş'in emniyette tutulması cezalandırma amacı taşıyor (Özel)

Avukat Günaydın: Keneş'in emniyette tutulması cezalandırma amacı taşıyor (Özel)

Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in avukatı Hasan Günaydın, müvekkilinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulduğunu açıkladı. Günaydın, Keneş'in Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulmasının 'cezalandırma' amacı taşıdığı kanaatinde olduklarını açıkladı.

Hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararı bulunan Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, polis tarafından gazete binasında gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Keneş'in avukatı Hasan Günaydın, emniyet müdürlüğü önünde basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Avukat Günaydın, müvekkilinin adliyeye götürülmesi gerekirken emniyet müdürlüğüne getirildiğini ve hiçbir gerekçesi bulunmamasına rağmen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulduğunu söyledi.

Müvekkili hakkında attığı tweetler sebebiyle tutuklama kararı verildiğini hatırlatan Günaydın, Bülent Keneş'in hangi gerekçe ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulduğu yönünde yetkililerden bilgi alamadıklarını belirtti. Görevli polis memurlarının 'savcılıktan talimat bekliyoruz' dediklerini aktaran Günaydın, Bülent Keneş hakkında terörle ilgili hiçbir suç isnadı bulunmadığını ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulmasının da hukuki bir gerekçesinin olmadığını dile getirdi.

Adliyede nöbetçi hakim olmadığı yönündeki iddiaları da değerlendiren avukat Hasan Günaydın, "Neden olmadığını anlayabilmiş değilim. Bana göre hukuken Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre nöbetçi hakim de savcı da bulunması gerekir. Bulunmaması yine hukuka uygun olamaz. Olmadığını da düşünmüyorum. Mutlaka vardır ama ne sebeple gerçekten burada tutulduğunu bize bu konuda bir izahat yapılmadığı için, açıklama yapılmadığı için biz de saygıdeğer kamuoyuna bu konuda bir bilgi veremiyoruz maalesef." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Avukat Günaydın: Keneş'in emniyette tutulması cezalandırma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER