Avukat Turanlı: Terör örgütü varsa eylemler ve silahlar nerede?


Selam-Tevhid soruşturmasında yer alan emniyet mensuplarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan polislerin avukatı Ömer Turanlı, 48 saat geçmesine rağmen 2 kişinin ifadesinin alındığını söyledi. Gözaltı süresinin sonuna kadar kullanılmaya çalışıldığını belirten Turanlı, "Terör örgütü varsa eğer, bu terör örgütünün faili, fiili, yaptığı eylemler ve silahlar nerede? Bunu sayın savcıya sorunca, savcı sessiz kalıyor." dedi.

Avukat Ömer Turanlı, polislerin gözaltına alınması ile ilgili Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Dün itibariyle gözaltına alınan 21 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiğini ifade eden Turanlı, "Dün öğlen itibariyle hepsi hazır oldu. Hazır oldukları halde 2 kişinin ifadesini aldılar. Bu iki kişinin ifadesi de çok uzun ifadeler değil. Sorgu, bir buçuk saat sürdü. Aradan 50 saat geçmesine rağmen ifadeler alınmadı. Polisler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün nezarethanesinde adeta bir tecrite tabi tutuldular. Tek tek hücrelere konuldular. 24 saat başlarında ışık tutuluyor. Keyfi olarak gözaltı süresi uzatılmakta. Müvekkillerimizin ifadelerinin alınmamasını gerektirecek hiçbir durum yoktur." dedi.

VATANDAŞLARIN BEKLEMEMESİ İÇİN ÇEVİK KUVVET BEKLİYOR

Daha önceden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önünde müvekkillerin ailelerinin ve basın mensuplarının bekleyebildiğini dile getiren Turanlı, "Emniyet Müdürlüğü önünde sessiz bir bekleyiş söz konusu. Bir tane kaldırım dahi sökülmemişken, bir tane lalenin bile burnu kanatılmadan, saygılı bir şekilde beklemelerine rağmen, maalesef insanlar oradan uzaklaştırıldı. Bakın emniyetin bir kilometre uzağında basın açıklaması yapmak zorunda kaldık. Bunlar kabul edilemez. Burada vatandaş Kur'an-ı Kerim ve cevşen okuyordu. Yani Kur'an-ı Kerim ve cevşenden dahi rahatsız olunuyor. Ben bu durumu Türkiye Cumhuriyeti'nin vicdanlarına havale ediyorum. Kur'an-ı Kerim okumak kime zarardır? Kimin zoruna gider? Anlamış değilim. Allah'a havale ediyoruz." diye konuştu.

'TERÖR ÖRGÜTÜ VARSA HANİ BUNUN SİLAHI, EYLEMİ?'

21 polisten Ziya Yalabuk ve Ali Fuat Yalçıntaş'ın ifadesinin tamamlandığını aktaran Turanlı, "Dün itibariyle müvekkillerimize şunlar soruldu. Terör örgütü deniyor ya o bakımdan söylüyorum. Sorular şunlar: " 'Sayın Fethullah Gülen'i tanır mısınız? Fethullah Gülen'den talimat aldınız mı?' Bu soruyu terör örgütü ve terör örgütüne üyelik olarak adlediliyor. Terör örgütü varsa eğer, bu terör örgütünün faili, fiili, yaptığı eylemler ve silahlar nerede? Bunu sayın savcıya sorunca, savcı sessiz kalıyor. Havada bir iddia. Havada bir beyanla müvekkillerimiz terör örgütü üyesiymiş gibi hukuka aykırı muamelelere tabi tutuluyorlar. "

Zulmün had safhaya ulaştığını belirten diğer avukatlar ise "Artık yeter!" ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Avukat Turanlı: Terör örgütü varsa eylemler ve silahlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER