"Avukatlara potansiyel suçlu muamelesi yapılamaz"



SİVAS (CİHAN)- Çağlayan Adliyesi'nde meydana gelen terör olayı sonrası avukatlarla ilgili aleyhte kampanya başlatılma girişimine Sivas Baro Başkanı Hakan Bahadır tepki gösterdi. Bahadır, "Tüm adliye mensupları için bir düzenleme yapılırsa buna karşı çıkmayız. Hakim ve savcılar dışında sadece avukatlara düzenleme getirilirse o da bizi üzer, savunma makamını zayıflatır." dedi.

"AVUKATLAR,GÜVENLİK AÇIĞININ SEBEBİ GÖSTERİLEMEZ"

Baro Başkanı Hakan Bahadır, Adliyelerdeki güvenlik açığının sebebi olarak avukatların gösterilemeyeceğini ve avukatlara potansiyel suçlu muamelesi yapılamayacağının altını çizerek, şunları söyledi:

"Adliyeler, avukatların da iş yerleridir. Dolayısıyla güvenliğin sağlanmasını bizler de talep ediyoruz. Cübbe 50 liraya satılıyor. Her cübbe giyenin avukatmış gibi gösterilmesi çok yanlış. Çipli kimlik kartlarımız var, kapıda okuttuğunuz zaman hangi avukatın adliyeye kaçta giriş yaptığı belli oluyor. Yasaya göre savunmaya verişmiş bir hak var, Savcı olmadan bürosu bile aranamaz, üstü bile aranamaz. Savunma makamının güçlü tutulması anlamında verilmiş bir hak. Münferit yaşanan üzücü bir olayda bir genelleme yapılarak, yargının üç eşit unsurundan birinin üzerinin aranacağının söylenmesi, avukatlar olarak bizi üzdü."

"AVUKATLARA BASKI VE YILDIRMA YAPILAMAZ"

Avukatlara, meslek itibarını zedeleyici, meslek sırrına zarar veren, baskı ve yıldırma amaçlı hiçbir muamele yapılamayacağına işaret eden Başkan Hakan Bahadır, "Avukat, hakim ve savcılarla birlikte yargının kurucu unsurudur. Bu itibarla adliyelere girişte hakim ve savcılara hangi tedbirler uygulanıyorsa, avukatlar bunların dışında hiçbir işleme tabi tutulamaz. Avukatlara, meslek itibarını zedeleyici, meslek sırrına zarar veren, baskı ve yıldırma amaçlı hiçbir muamele yapılamaz." açıklamasını yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber "Avukatlara potansiyel suçlu muamelesi yapılamaz" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER