Avustralya'nın Victoria Eyaleti'nde yangın sezonu başladı


Avustralya'nın Victoria Eyaleti'nde mevsim normallerinin üstünde olan hava sıcaklıkları, pek çok yerde orman yangınlarına neden oldu. Yangın söndürme ekipleri hafta sonu boyunca eyalet çapında 70'den fazla yerde çıkan yangınları söndürmek için zamanla yarıştı. Lancefield ve Melbourne'un kuzey bölgesinde kontrolden çıkan yangınlar evlerin birkaç metre ötesine kadar ulaştı.

Eyaletin Otway Ranges bölgesinde bir ev itfaiyecilerin bütün çabalarına rağmen yanmaktan kurtulamadı. Bölgede 100'den fazla itfaiyeci ve gönüllü aralıksız çalışıyor.

İtfaiye ekipleri, Cumartesi günü 30 derecenin üstüne çıkan sıcak havanın etkisiyle çıkan 62 ve Pazar günü de 13 yangını söndürmek için çalıştı. Bazı bölgelerde yangıların önlenmesi için oluşturulan önleme yangınları da rüzgarın etkisiyle kontrolden çıktı.

Avustralya'da yetkililer, normalin üstünde sıcak ve kuru hava şartları nedeniyle yangın alarmını en üst seviyeye çıkardı. Öte yandan, çıkabilecek yangınlara karşı itfaiye ekiplerinin yanı sıra gönüllülerden oluşan ekipler de hazırda bekletiliyor. Radyo, televizyon ve internet ortamında yapılan yayınlarla halk, sürekli olarak yangınlara karşı hazırlıklı olmaları için ikaz ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Avustralya'nın Victoria Eyaleti'nde yangın sezonu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER