Aydın Bereket Ormanı'na fidan dikildi


AYDIN (CİHAN)- Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dilek Didem Ayyıldız, Aydın Gönül Elçileri Bereket Ormanı'na ağaç diktiler. Herkesi ağaç dikmeye çağıran Ayyıldız, "Bu fidanlar orman olacak, gelecek nesillere duyduğumuz sevgiyi, onlardan beklediğimiz ümitleri aktaracak." dedi.

Efeler ilçesi Ovaeymir Mahallesi'nde otoyol kenarında oluşturulan ormana fidan dikildi. Çam, çınar, selvi ve diğer bazı türlerde fidanlar, çocuklar ve büyükler tarafından toprakla buluşturuldu. Ellerinde kürek ve çapalarla fidan diken minikler, bidonlarla taşıdıkları suyla suladı. Herkesi ağaç dikmeye davet eden Dilek Didem Ayyıldız, "Orman alanlarının genişletilmesi, gelecek nesillerimize fidan yetiştirilmesi, ağaç dikimi konusunda teşvik edici bir projenin ilk basamağındayız. Yediden yetmişe öğrencilerimiz, yaşlılarımız bugün fidan dikmek, gelecek nesillere ümitlerimizi aktarmak, dikilen fidanlarla beraber umutlarımızın yeşermesi için biraraya geldi. Bereket Ormanı olacak olan bu fidanlarımız yeşerecek, büyüyecek, gelecek nesillere onlara duyduğumuz sevgiyi, onlardan beklediğimiz ümitleri aktaracaktır." dedi.

Öğrenciler, çapa bulamayınca elleriyle fidanların köküne toprak attı. Yanlarında kendileri için taşıdıkları mataralardaki suyla suladılar. Dikime İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve diğer bazı protokol üyeleri de katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın Bereket Ormanı'na fidan dikildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER