Aydın'ın bütçesinden en büyük pay eğitime


Aydın İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Necdet Türker başkanlığında yapıldı. Toplantıda kurum yetkilileri, merkez ve ilçelere yapılan yatırımları aktardı.

Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Türker, yatırımların nakdi ve fiziki gerçekleşmeleri hakkında bilgi verdi. Türker, "1 Ocak 2015'ten 30 Eylül'e kadar 467 milyon TL ödenek tahsis edilmiş, bu ödeneklerden 193 milyon 309 bin TL harcanmış, bu harcama sonucunda yatırımlarda yüzde 41 nakdi, yüzde 50 fiziksel gerçekleşme sağlanmıştır. Aydın'da, tutarı toplam 2 milyar 161 milyon 159 bin TL olan 272 proje devam etmektedir. Ödeneklerde ilk sırayı 167 milyon 98 bin TL ile Milli Eğitim Müdürlüğü, ikinci sırayı 124 milyon 688 bin TL ile DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, üçüncü sırayı da 59 milyon 986 bin TL ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü almıştır." dedi.

Yatırımlarla ilgili kısabi bilgi de veren Necdet Türker, "Yatırımlar olarak, eğitim sektöründe sekiz derslikli İncirliova Sandıklı Nazmi Topçuoğlu İlkokulu, sekiz derslikli Kuyucak Gencellidere İlkokulu, sekiz derslikli Söke Çeltikçi Anaokulu ve 200 öğrencili Merkez Fen Lisesi pansiyonu tamamlanmıştır. ADÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, tamamlanarak hizmete girmiştir. Bir lise pansiyonu ve spor salonu, üç ortaokul, bir ilkokul, bir anaokulu olmak üzere toplamda beş okulun yapımı devam etmektedir. İki lise ve bir pansiyon, bir spor salonunun ihalesi yapılmış olup 14 ilköğretim yatırımı ile dokuz ortaöğretim yatırımı, ihale hazırlık aşamasındadır. DSİ 21. Bölge Müdürlüğü yatırımlarında Gökbel Barajı'nda yüzde 48, Dalama Sulaması'nda yüzde 40, Bozdoğan Ovası sulaması 1. kısım sağ sahil ikmalinde yüzde 45, Koçarlı Bağarası sulaması 1. kısımda yüzde 32, Yenice Ovası sulamasında yüzde 40 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Karacasu Kahveredesi-2 göleti ve sulaması tamamlanmıştır. Büyük Menderes Nehri canlı iksa tahkimatı ile taşkın koruma rüsubat kontrolü kapsamında Koçarlı Cincin Mahallesi Çaydere arazileri, Bozdoğan Çamlıdere köy içi deresi, Koçarlı Dedeköy Kumbahçe Deresi, Buharkent Feslek Çayı, Bozdoğan Ovası sulaması yan dereleri yukarı havza 3. kısım ıslah çalışmaları tamamlanmıştır. Karayolları alanında, Kuşadası şehir geçişi üç adet köprülü kavşak yol yapımı tamamlanmıştır. Çevre yolunda yüzde 48 fiziki gerçekleşme olmuştur. TCDD olarak Aydın Gar bina restorasyonu ve İncirliova Aydın arası 1,4 km. ihata işlemi tamamlanmıştır. Sağlık alanında 150 yataklı Kuşadası Devlet Hastanesi ve Aydın Devlet ve Aydın Atatürk Devlet hastaneleri prefabrik ek bina işleri tamamlanmıştır. Kuyucak ilçe hastanesinin geçici kabulü de yapılmıştır." dedi.

Toplantıya İl Planlama Koordinasyon Müdürü Nihat Kahraman, belediye başkanları, daire müdürleri, ilçe kaymakamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın'ın bütçesinden en büyük pay eğitime Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER