Bafra'ya ihtisas sera OSB kurulacak


Üretim potansiyeli açısından Türkiye'nin en verimli tarım ovalarından biri olan Samsun'un Bafra Ovası'na Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulma kararı alındı.

Bafra ilçesine Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB kurulmasıyla ilgili toplantı Vahap Çelik İş Merkezi Niyazi Kesim Restoran'da düzenlendi. Toplantıda yapılan sunumlarda bacasız sanayi olarak nitelendirilen Bafra Ovası'nda, uygun iklim ve arazi koşullarını kullanarak serada üretim yapmak isteyen müteşebbislere destek vermek, ihracat tabanlı sera üretimini geliştirerek yaygınlaştırmak amacını taşıyan Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB ile kent ve ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedeflendiği belirtildi. Ülkede kurulma aşamasında olan 3 OSB'den biri olan Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB'nin yüzde 99'u maliye hazinesinde olan Bafra OSB'nin yanındaki bin 200 dönümlük araziye inşa edileceği hatırlatıldı.

Toplantıda konuyu masaya yatıran Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB ile ilgili ayrıntılı bilgi aldıktan sonra Sera OSB'nin kuruluşu yönünde karar aldı. Müteşebbis Heyeti'nin de oluşturulduğu toplantının ardından ilgili bürokratlarla birlikte Sera OSB'nin kurulacağı alanı gezen Vali Şahin, Başkan Yılmaz ile Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, alt yapı yatırımı konusunda bilgi aldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün de onayladığı yatırıma Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karar alınmasının ardından başlanacağı öğrenildi.

Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB'nin kurulmasıyla ilgili açıklama yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, şunları kaydetti: "Burada Medikal Cerrahi El Aletler OSB olarak düşündüğümüz bir alan var. İsmini henüz netleştiremedik ama Medikal OSB olabilir. İnşallah ileride de Medikent olur. Temennimiz bu. Ama hemen onun arkasında Sera OSB kurulması kararı alındı. Samsun'u, Bafra'yı ilgilendiren hayırlı haberimiz bu. Bununla ilgili yazışmalar yapıldı. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Bafra Belediyesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası da müteşebbis heyeti içinde yer alıp ortakları oldular. İnşallah en kısa zamanda kurulacak."

Bafra Kızılırmak Deltası'nda oluşan vadide üretilecek ürünlerin kalitesinin artırılması için Sera OSB'nin kimya laboratuvarı gibi çalışacağı bilgisini veren Şahin, şu ifadeleri kullandı: "Fidan, tohum, sebze, meyve ve çiçek üretimiyle ilgili çalışmalar yapılacak. Çarşamba'da gördüğüm iyi tarım uygulama serasından çok etkilenmiştim. Böyle bir çalışmayı Bafra'ya da taşırsak artık Samsun, dışardan sebze meyve alma yerine tam tersine çevresine pazarlayan hatta ihracat yapan bir alan haline gelecek. Arazi, gelişme ve genişlemeye de çok müsait. Sera OSB'nin yöreye ve ülke ekonomine ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Bafra'ya ihtisas sera OSB kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER