Aydınlı girişimci kadınlardan 1,75 milyon dolarlık proje


Aydın'da 17 gıda firmasını biraraya getirerek uluslararası rekabet için proje hazırlayan kadın girişimciler, 1 milyon 750 bin dolarlık projeyle firmaları beş ülkede tanıtacak. "Aydın İli Gıda Sektöründe Markalaşma, Tanıtım ve Uluslararasılaşma Odaklı İşbirlikleriyle Rekabetçiliğin Geliştirilmesi" projesiyle firmaların sürdürülebilir ihracat yapabilmesi ve uluslararası rekabet gücü geliştirmesi sağlanacak.

Aydın Sanayi Odası (AYSO) ve Aydın İl Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) ortaklığıyla hazırlanacak projeyle belirlenen firmaların uluslararası rekabet gücünün arttırılması planlanıyor. Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) programı kapsamında destek alan projeyle ilgili konuşan Aydın KAGİK Başkanı Esen Türker, ilin ekonomisine 1,5 milyon dolar girdi sağlanacağını söyledi. Bu projeyi önemsediklerini belirten Eser, "Aydın, tarım ve gıda sektörüyle önde olan bir şehir. Bu tür çalışmalar da firmaların hem ekonomisini hem de vizyonunu arttıracak projelerdir. Bizim bakışımız, bu projeyle Aydın'a 1 milyon 570 bin dolar gelecek. Para varsa her şeyin çözümü var." dedi.

Aydın'daki gıda sektöründe markalaşma, tanıtım ve uluslararasılaşma odaklı işbirliğiyle rekabetçiliğin geliştirilmesini amaçladıklarını belirten koordinatör Hatice Gülpınar ise projenin 36 ay süreceğini kaydetti. Gülpınar, "Projemizin beş ana faaliyet alanı var. Bunlardan birisi ihtiyaç analizi. Sektörde bu projeye katılacak olan firmalarla birlikte, kümeyi oluşturan firmalarla birlikte ihtiyaç analizi yapılacak. Sektörün ve firmaların hangi konularda eksiklikleri var, hangi konularda iyiler, hangi pazarlarda iyiyiz analizinden sonra diğer faaliyetlerimize başlayacağız. Bundan sonra da yurtdışında alım heyetleri ya da yurtdışındaki pazarlara açılabiliyoruz. Bu en fazla 10 yurtdışını destekliyor. Biz bu projede ihtiyaç analizinden sonra iyi olduğumuz ya da iyi olmadığımız beş ülkeyle çalışacağız. Bu ülkeler, ihtiyaç analizinden sonra belli olacak. Eğitim ve danışmanlık hizmeti de alacağız, bireysel danışmanlık. UR-GE kapsamında bu firmalar, her türlü faaliyetlerinde yüzde 70 destek alacaklar. Bu firmalardan ihracat yapanlar, fuarlara katıldıklarında da destek alacak." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Aydınlı girişimci kadınlardan 1,75 milyon dolarlık proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER