Ayrancı: Naziler de 75 yıl önce Belçika gazetesine el koymuştu


Hollanda Türkiyeli İşçileri Birliği Başkanı (HTİB) Mustafa Ayrancı, Türkiye'de medyanın gasp edilmesi ile ilgili tarihten ders alınmasını istedi.

HTİB Başkanı Mustafa Ayrancı Kanaltürk ve Bugün televizyonlarına yapılan operasyonun ardından "gazete ve televizyonların iktidar tarafından gasp edilmesini kabul edilemez bir diktatörce durum" olduğunu söyledi. Ayrancı, "Ülkenin muhalif medyasına çevik kuvvet polisi eşliğinde baskınların olması Türkiye'nin korkunç ve yaşanmaz ve dikta bir rejime doğru gidildiğinin bir habercisidir. Bunu Hollanda'dan kabul etmiyoruz. En şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu zulüm ve baskınların 1 Kasım sonunda son bulmasını diliyorum." dedi.

75 YIL ÖNCE BELÇİKA

Türkiye'de muhalif medyaya yönelik baskıyı tarihten örnek vererek anlatan HTİB Başkanı Mustafa Ayrancı şunlara değindi. "Medya gaspları ile ilgili olarak bir tarih dersi. 1940: LE SOIR gasp edildi (Belçika) 18 Mayıs 1940 : Alman işgalinden birkaç gün sonra Le Soir Gazetesi yayınını durdurdu. Sahiplerinin itirazına rağmen bir grup işbirlikçi (Horace Van Offel, Raymond De Becker) ismini gasp ederek Le Soir'ı Nazilerin hizmetinde yayınlamaya başladılar. Gazete kurtuluştan sonra sahiplerine iade edildi."

75 YIL SONRA TÜRKİYE

Ayrancı, şöyle devam etti: "29 Ekim 2015: Muhalif bir basın grubuna ait olan Bugün Gazetesi, aynı grubun iki televizyon kanalına yapılan polis baskınının ertesi günü iktidarın adamları tarafından gasp edildi. El konulan gazete ertesi gün despot Erdoğan'a dalkavukluk eden birinci sayfayla yayınlandı. İşte Yeni Türkiye dedikleri dikta rejiminin geldiği durum." CİHAN
<< Önceki Haber Ayrancı: Naziler de 75 yıl önce Belçika gazetesine el... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER