Ayvalik'ta develere havut giydirildi.


Ayvalık'ta deve güreşleri öncesinde develere lokma hayrıyla havutları giydirildi.

Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği'nin öncülüğünde, Talatpaşa'da gerçekleşen lokma hayrına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Heybetli görünümleriyle yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çeken, süslü havutlarıyla 20 Aralık'ta Ayvalık'ta düzenlenecek olan iddialı güreşler öncesinde görücüye çıkan pehlivan develer için düzenlenen hayırda; Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan'da hazır bulundu.

Havut giydirme hayrına katılan Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ise geleneksel Ayvalık Deve Güreşleri öncesinde düzenlene havut hayrından bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bacan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu organizasyona belediyemizin ekonomik imkanları çerçevesinde gereken desteği vermeye çalışacağız. Ayvalık; deve güreşlerinde de Ayvalık Deve ve Deve Sevenler Derneği Başkanı Mustafa Yatkın'ın çalışmalarıyla simgeleşmeye başladı. Ben bu yüzden başta Yatkın olmak üzere ilçemizdeki tüm devecilik camiası mensuplarıyla, deve sahiplerine bu yöndeki çabaları nedeniyle teşekkür ediyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Ayvalik'ta develere havut giydirildi. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER