Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Tiflis'te

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Tiflis'te

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev resmi temaslarda bulunmak amacıyla Tiflis'e geldi. Aliyev'i Tiflis Uluslararası Hava alanın'da Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Kaka Kaladze başkanlığındaki heyet karşıladı.
Karşılamadan sonra Kaladze ile kısa bir görüşme yapan İlham Aliyev, mevkidaşı Giorgi Margvelaşvili ile bir araya gelmek amacıyla hava alanından ayrıldı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili konuk Aliyev'i cumhurbaşkanlığı konutunda resmi tören ile karşıladı. Liderlerin tören kıtasını denetlemeleri ve iki ülke milli marşları okunmasının ardından ikili görüşmelere geçildi. Basına kapalı yapılan görüşmede bölgesel konularda bilgi alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.
Cumhurbaşkanları başkanlığında gerçekleştirilen ve basının görüntü almasına izin verilen heyetler arası görüşmelerde ise bölgesel gelişmeler, güvenlik, enerji, kültür ve eğitim konularındaki iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde çalışmaların gündeme geldiği bildirildi. Toplantılarda ayrıca Azerbaycan ve Gürcistan'ın partner oldukları Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı(TANAP), Bakü- Tiflis- Ceyhan Petrol Boru Hattı (BTC) gibi uluslararası enerji projeleri ile Bakü- Tiflis- Kars Demiryolu Hattı gibi transit yük taşımacılığı konularındaki projelerin masaya yatırıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, iki gün devam edecek temasları çerçevesinde Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ve Milli Meclis Başkanı Davit Usubaşvili ile de görüşecek. Aliyev ayrıca Gürcistan'ın dini liderleri ile de bir araya geldikten sonra Azerbaycanlıların çoğunlukta yaşadığı Marneuli ilçesini de ziyaret edecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Tiflis'te Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER