Aziziyeli öğrenciler uluslararası dil eğitiminde başarıya imza attı

Aziziyeli öğrenciler uluslararası dil eğitiminde başarıya imza attı

Erzurum Aziziye Okulları öğrencileri, Avrupa Ortak Dil Kriterleri(CEFR)'ne göre girdikleri uluslararası İngilizce dil seviye sınavında büyük başarıya imza attı. 137 öğrenci 2014-2015 eğitim yılında CEFR'ne göre A2'den başlayarak B1, B2, C1, C2 düzeylerinde sertifika almaya hak kazandı.

Eğitimde 30. yılına giren Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından Aziziye Okulları öğrencileri her alanda olduğu gibi dil alanında da büyük başarılar etmeye devam ediyor. 'Eğitimin Zirvesinde' sloganıyla yoluna devam eden Aziziye Okulları Doğu Anadolu'nun gururu oldu. İngiltere'nin dünyaca ünlü üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Birimi tarafından düzenlenen 'Cambridge ESOL KET, PET, FCE, IELTS' sınavlarına girip sertifika almaya hak kazananlar, İngilizce seviyelerini gösteren uluslararası geçerliliğe sahip sertifika almaya hak kazanmakta. Aziziye Okulları öğrencileri de bu söz konusu sınavlara hazırlanarak İngilizce bilgilerini üst seviyelere taşımakta ve aynı zamanda dil seviyelerini belgeleme imkanı buldu.

Her yıl 3 milyondan fazla kişi CEFR sınavlarına girmekte. CEFR'ne göre 6 tane İngilizce dil seviyesi bulunduğu dil sınavlarına geçen eğitim ve öğretim döneminde Aziziye Okullarından 137 öğrenci girdi. Öğrenciler, CEFR'ne göre A2'den başlayarak B1, B2, C1, C2 düzeylerinde sertifika almaya hak kazandı. IELTS Cambridge Üniversitesi tarafından düzenlenen, uluslararası alanda geçerliliği olan ve genellikle yüksek eğitim amaçlı girilen en popüler İngilizce dil seviye belirleme sınavıdır. Her sene dünyada 1 milyondan fazla kişi bu sınava girmektedir. Sınav sonucu 1 ile 9 puan arasında değişen seviye belirleme üzerine kurulmuştur. Oxford ve Cambridge üniversiteleri 7 puan, ülkemizin bazı Üniversiteleri 6 puan dil yeterliliği için kriter almaktadır. 11 Öğrenci üst seviye sınav olan IELTS sınavında başarılı oldu. Aziziye Okulları öğrencilerinden IELTS'de 9 üzerinden; Elif Temur 8 puan, Kaan Çelebi 6,5 puan, Çağrı Özcan 6,5 puan, Ebubekir Küpe 6 puan, Aysu Üvez 6 puan, Rana Kaya 6 puan alarak büyük bir başarıya imza attı.

Aziziye Okulları Müdürü Mehmet Konuk, öğrencilerin elde ettiğinin tesadüfi olmadığını belirterek, "Okulumuz öğrencileri akademik alanda, proje çalışmalarında, sporda, sanatta, edebiyatta, sosyal faaliyetlerde tüm etkinliklere katılmaya çalışıyor. Öğrencilerimiz her alanda olduğu gibi dil alanında da büyük başarılar elde etti. Öğrencilerimizi ve bu alanda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Aziziyeli öğrenciler uluslararası dil eğitiminde başarıya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER