Bahçeli: 1 Kasım'dan bu yana verilen şehit sayısı 167'yi buldu

Bahçeli: 1 Kasım'dan bu yana verilen şehit sayısı 167'yi buldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 20 Temmuz'dan bu tarafa verilen şehit sayısının 356'ya çıktığını söyledi. 1 Kasım'dan bu tarafa verilen şehit sayısının ise 167'yi bulduğunu belirten Bahçeli, "Yalnızca 1 Ocak 2016'tan 21 Şubat tarihine kadar 121 vatan evladı şehit düşmüştür. Yine aynı tarihler arasında hayatını kaybeden sivil vatandaş sayısı ise 200'ü aşmıştır. Her gün ağlıyor, her gün yanıyorsak buna ortam açanlar çok uzakta değil; kimileri saraylarda, kimileri köşklerde, ama hepsi de iktidardadır." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Türkiye zelzele geçiriyorsa, sorumlularının belli olduğunu anlatan Bahçeli, "Her gün ağlıyor, her gün yanıyorsak buna ortam açanlar çok uzakta değil; kimileri saraylarda, kimileri köşklerde, ama hepsi de iktidardadır." dedi.

20 TEMMUZ'DAN BU TARAFA VERİLEN ŞEHİT SAYISI 356'YA ÇIKTI

Türkiye'nin baştan ayağa terörün kıskacında olduğunu kaydeden Bahçeli, "17 Şubat 2016 Çarşamba saat 18.31'de, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta tam bir vahşet yaşanmıştır. Devlet Mahallesi sanki ateşe verilmiştir. Sivil ve askeri personel taşıyan servis araçlarına canlı bomba saldırısı düzenlenmiş, 12'si asker, 16'sı sivil olmak üzere 28 kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Bu hain saldırıda 61 kardeşimiz de yaralanmıştır. Acımız çok derindir." diye konuştu.

20 Temmuz'dan bu tarafa verilen şehit sayısının 356'ya çıktığını vurgulayan Bahçeli, "1 Kasım'dan bu tarafa verdiğimiz şehit sayısı ise 167'yi bulmuştur. Yalnızca 1 Ocak 2016'tan 21 Şubat tarihine kadar 121 vatan evladı şehit düşmüştür. Yine aynı tarihler arasında hayatını kaybeden sivil vatandaş sayısı ise 200'ü aşmıştır. 20 Temmuz 2015'ten 21 Şubat 2016'ya kadar sayıları bini aşan asker, polis, korucu ve sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Türkiye sanki savaştadır.Ülkemizin her yerinde cenaze namazı kılınmaktadır." şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ana karargâhına canlı bomba saldırısı yapıldığını ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu: "AKP'nin müsamahası ve çözüm süreciyle bomba ve silah depolayan terör örgütü iyice azmış, ülkemizi kan gölüne çevirmiştir. Bir yanda Meclis, diğer yanda Genelkurmay Başkanlığı; bir tarafta kuvvet komutanlıkları diğer yanda Başbakanlığın bulunduğu bir alanda 300 kilo TNT kullanan rezil bir canlı bomba saldırı düzenleyebilmiştir. Bu bombalar hazırlanırken hiç mi görülmemiş, hiç mi duyulmamıştır? Vatanımıza silahlar stoklanırken hiç mi vicdan sahibi bir devlet adamı ayağa kalkıp tepki göstermemiştir? Süreç ihaneti devredeyken Türkiye'nin bombayla doldurulması, yabancı ajanların, bölgesel ve küresel aktörlerin ayak oyunları hiç mi fark edilmemiştir? Bu nasıl bir devlet yönetimidir? Bu nasıl bir istikrar, bu nasıl bir uyuşma halidir?"

MİT'İN İHMALİ YOKSA DERİN UYKUNUN MU PENÇESİNDEDİR? İÇİŞLERİ BAKANI NEYLE MEŞGULDÜR?

Gizlemeye, geçiştirmeye gerek olmadığını Türkiye'nin güvenlik ayarlarının bozulduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti: "Huzur ve emniyet kalmamıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinden bahsedilemeyecektir. Bir terörist mülteci kisvesi altında olsun olmasın ülkemize girip; bomba yüklü bir aracı Ankara'ya kadar taşıyabiliyorsa karşımızda büyük bir sorun var demektir. Bu istihbarat nerededir? Bu emniyet ne iş yapmaktadır? Vatandaşının güvenliğini sağlayamayan, başkentini dahi koruyamayan bir hükümetle nereye kadar gidilecektir? Caniler ellerini kollarını sallayarak ölüm kusmaktadır. Hükümet ise kayıptır. Erdoğan başkanlık derdinde, Davutoğlu eylem planları açıklamanın peşindedir. Erdoğan altın varaklı koltuklarda keyif sürmekte, Davutoğlu sarayın elinde oyuncak olduğuyla kalmaktadır. Diyorlar ki, sabrımız taşmak üzere. Diyorlar ki, bıçak kemiğe dayandı. Diyorlar ki, şu kadar kişi yakalandı, bu kadar kişi tutuklandı. Hep aynı hikayeler, hep aynı suya sabuna dokunmayan diklenmeler. Gelin görün ki, canlı bombalar Türkiye'de cirit atmaktadır. Suikastçılar her yerde, ajanlar, casuslar her köşededir. Şu anda katillerin nerede keşif yaptıkları, nereyle ilgili ölüm planları yaptıkları meçhuldür. Sorarım sizlere; Milli İstihbarat Teşkilatı niye vardır ve ne işe yaramaktadır? Bu kuruluşumuz ihmalin mi yoksa derin uykunun mu pençesindedir? İçişleri Bakanı neyle meşguldür?"

AKP hükümetine çağrıda bulunduğunu, milli muhalefet olmadığını yalana dolana batarak ilan eden Davutoğlu'na seslendiğini anlatan Bahçeli şunları ekledi: "Türkiye'nin milli güvenliğini kim tehdit ediyor, Türk milletine kim husumet besliyor ve insanımıza kim kurşun sıkıyorsa aranıp bulunarak derhal cezalandırılmalıdır. Sayın Davutoğlu, gerekirse Kandil'e gidin, gerekirse orayı taş üstünde taş bırakmayacak derecede yakın; gerekirse de Suriye'nin kuzeyine yıldırım gibi saplanın.YPG'ye top atışlarını durdurun diyen, PYD'yi müttefikliğe terfi ettiren ABD'ye aldırmadan, Rusya'nın provokasyonlarına takılmadan Türkiye'nin gücünü dosta da düşmana da gösterin. Meşru müdafaamız için PKK/PYD'nin bulunduğu, nifak saçtığı her yeri tertemiz yapın ve bu aziz milleti terör illetinden kurtarın."
CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli: 1 Kasım'dan bu yana verilen şehit sayısı 167'yi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER