Bahçeli: 1 Kasım seçimi sonrası kaoslar yaşanabilir


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçimleri sonucunda bir takım kaoslar, kabuslar yaşanabileceğini belirtti. Bahçeli, "Seçimler sonucunda AK Parti'nin tek başına iktidar olması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bu bir fiili durumdur. Başkanlık sistemini ilan ediyorum. Ben de devlet başkanıyım' dediği anda Türkiye önemli bir kaos ve kabus yaşar." dedi.

CNN Türk ile Kanal D'nin ortak yayınında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 1 Kasım seçim sonuçlarının önemli olduğunu anlatan Bahçeli, "1 Kasım seçimleri, 7 Haziran seçimlerine göre daha büyük önem arz etmiştir. Bu seçimler sonucu bir takım kaoslar kabuslar yaşanabilir. Bunları dikkate almak lazım. AK Parti devletin bütün imkanlarını seferber ederek çok az bir farkla medyayı aşırı derecede kullanarak halkla temaslarını çok değişik ilişkiler kurmak suretiyle birinci parti konumuna geldiği zaman sayın cumhurbaşkanı daha evvel kullandığı bir ifadeyi hayata geçirebilir. 'Bu bir fiili durumdur. Başkanlık sistemini ilan ediyorum. Ben de devlet başkanıyım' dediği anda Türkiye önemli bir kaos ve kabus yaşar. Nasıl bugüne kadar Anayasa'nın cumhurbaşkanına verdiği görev ve sorumluluklar ışığında hareket etmediği gibi daha kaçak sarayda otururken partisi önemli yüzde 9'luk bir oy kaybetmişken kalkıp fiili bir durumdan bahseden bir kişi, gidip tek başına iktidar olma imkanını bulduğu anda bu fiili durum ve uygulamaları Türkiye'de bir kabus ortamı ortaya koyabilir." diye konuştu.

Türkiye'nin bir seçimi daha kaldıramayacağını kaydeden Bahçeli, "20 aylık bir sürede Türkiye 4 seçim yaşamıştır. Bu Türkiye için bir yüktür. İnsanlarda bıkkınlık yarattı. Partiler yorgundur. Partiler seçime hazırlanmakta güçlük çekmektedir. Hal böyle olunca da aziz milletimiz çok iyi düşünecek ve bir sonuca varma arzusu taşıyacak. Bunun birinci yolu da sandığa gitmektir. Ama bu olmaz ise o zaman üçüncü dönem seçim Türkiye için zor olacak ama başka türlü yollara başvurmaktansa bu yolu seçmek milletimizin asli görevi olması lazımdır." ifadelerini kullandı.

ANKARA'DAKİ PATLAMA

Meydana gelen patlamalarda bazı delillerin olduğunu ve üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli şunları dile getirdi: "Gelişmeler üst üste olmuştur. Diyarbakır'da patlama, Daha sonra Kobani'ye destek amacıyla giden gençlerin programında Suruç'ta canlı bomba olayı oldu. 34 genç çocuğumuz hayatlarını kaybetti. Arkasından Ankara'daki büyük facia... Türkiye üzerinde terörün boyutu nedir, amaçları nereye kadar uzanmaktadır? Bunlarla ilgili değerlendirmeler yapılmıştır. Mesela şimdi IŞİD üzerinde operasyon yapılıyor. IŞİD'le ilgili bilgiler yeni mi, yeni değilse neden saldırı öncesi uygulamaya konulmadı? 102 kişi hayatını kaybettikten sonra yapılan operasyonlar var. Bazı deliller var. Bunların üzerine gidilmesi gerekir."

BEYAZ TOROS TARTIŞMASI

"Bugünden kendilerini kurtarabilecek yedek terörler teröristler ortaya koyuyorlar." diyen Bahçeli, "Devletin yönetimi kendilerinde, MİT kendilerinde, olayların içerisinde yıllardan beri yaşanan tecrübeler var. Bunları dikkate aldığınız vakit kesin sonuca gitmeden yetkililerin konuşmaması lazım. Milletimiz de buna göre aydınlanacak, hepsini reddetmek gerekir ama gerçeklerin kimler tarafından ortaya konduğunu görmeleri lazım." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli: 1 Kasım seçimi sonrası kaoslar yaşanabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER