Yeşiller, mecliste Frank S.'in istihbaratla bağlantısını sordu


Yeşiller Partisi, Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker'i ağır yaralayan ırkçı saldırgan Frank S.'in iç istihbarat kuruluşu Anayasayı Koruma Kurumu ile bağlantısı olup olmadığını sordu.

Yeşiller Partisi Federal Meclis Fraksiyonu İç Politika Sözcüsü Volker Beck, Meclis'e konuyla ilgili bir soru önergesi vererek, Federal Hükümet'ten saldırganla ilgili sorusuna cevap talep etti. Yeşiller bu önergeyle, ırkçı saldırgan Frank S. ile ilgili tüm gizli servis bilgilerinin masaya yatırılmasını istedi.

Yeşiller'i asıl şüphelendiren ise Federal İş Ajansı'nda (BA) saldırgan Frank S.'le ilgili bilgilerin "gizli" olarak sınıflandırılmış olması oldu. Beck, Kölner Stadt Anzeiger gazetesine "Bu bizim kulaklarımızı dört açmamıza neden oldu." dedi. Beck, "Federal hükümetten, Frank S.'le ilgili gerek eyalet, gerek Federal Anayasayı Koruma Kurumu'nun elindeki tüm bilgilerin ortaya konulmasını bekliyoruz." açıklamasını yaptı.

BA ise Frank S. ile ilgili evrakların, Cumartesi günü yaşanan saldırıdan sonra ulaşıma kapalı hale getirildiğini savundu. Öte yandan gazete, Berlin'deki güvenlik birimi çevrelerinin Frank S.'in V-Mann, yani Anayasayı Koruma Kurumu istihbaratçısı olmadığını belirttiğini aktardı.

Diğer yandan Federal Kriminal Daire, mülteci krizini de göz önünde bulundurarak, başka politikacılara da saldırılar olabileceği uyarısı yaptı. Ayrıca, çoğunluğunu ırkçı holiganların oluşturduğu Hogesa, geçen yıl büyük olayların çıktığı Köln'deki gösterisini bu yıl 25 Ekim Pazar günü tekrarlama izni alırken, Pegida'nın Köln ayağı olan Kögida da gösteri yapacağını duyurması Kölnlüleri haftasonu için endişelendiriyor. Hafta sonu söz konusu gösterilere karşı Kölnlüler de Anti-Hogesa ve Birlikte Kültür Festivali ile cevap verecek. CİHAN
<< Önceki Haber Yeşiller, mecliste Frank S.'in istihbaratla bağlantısını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER