Bahçeli'den kayyım değerlendirmesi: Siyasi iktidar bu uygulamalardan vazgeçmeli


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Zaman gazetesine kayyım atanmasına tepki göstererek, "Siyasi iktidar, bu uygulamalardan vazgeçmelidir. Bu tür kaba davranışlarla müesseselerin üzerine gidilmesini tasvip etmiyoruz." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Zaman gazetesine kayyım atanarak yönetimine el konulmasına tepki gösterdi. Bahçeli, parti genel merkezinde açılan 'Siyaset ve Liderlik Okulu' açılışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Zaman gazetesine kayyım atanmasının sorulması üzerine Bahçeli, "Bir fidanın iki dalı olan iki ayrı kurum mensupları yol ayrımına gelmişlerdir. Bugünlerde de örtülü ve açık bir çatışma ortamına girmişlerdir. Bunlar, yakinen takip edilmektedir. Ancak yargı yoluyla konuların üzerine gidilmesi gerekirken hem üretim alanında, hem medya alanında önemli çalışmalarla Türkiye'de istihdam ve katma değer yaratan veya medya aracılığıyla Türk toplumunun bilgilendirilmesine katkı sağlayan müesseselerin bu tür kaba davranışlarla üzerine giderek kamuoyunu da bunu sürekli bir korku alameti olarak göstererek ortaya konulmuş olan davranışı tasvip etmemekteyiz. Bu uygulamalardan başta siyasi iktidar vazgeçmelidir." dedi.

Bahçeli, medyaya gerekli alakanın gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, "Var ise içerisinde yanlış yasalara ve anayasaya aykırı davranışlar veya Türkiye'nin geleceğini karartacak faaliyetler üzerinde tespit yapılırsa da acımadan üzerine gidilmelidir." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli'den kayyım değerlendirmesi: Siyasi iktidar bu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER