Bahçeli'den Hükümete 'kayyım' desteği

Aralarında bir MHP’li belediyenin de bulunduğu 28 belediyeye kayyım atanmasını değerlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli, “Bu belediyelere karşı eğer bir terörle mücadele esas alınmışsa yapılan doğrudur” dedi.

Bahçeli'den Hükümete 'kayyım' desteği

İçişleri Bakanlığı, dün sabah 24’ü Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), üçü AKP, biri de MHP’li olmak üzere 28 belediyeye kayyım atamıştı.

MHP kurucusu Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, kararının ‘seçilmişlere darbe’ olarak nitelendirilemeyeceğini savundu.

Bahçeli, partisine ait Adana Pozantı ilçe belediyesine kayyım atanmasına ilişkin ise şunları söyledi: “Pozantı’da belediye başkanı MHP’dendir. Belediye başkanının gözaltına alınmasının sonrasında Pozantı Belediye Meclisi orada belediye başkanlığını kayyum olarak tekrar atanmış olan şahsa vermiştir. Diğerleri ise yeniden kayyum ataması şeklinde olmuştur. Tabii bu kayyumu herhangi seçilmiş üyelere karşı bir darbe olarak düşünmek doğru değildir.”

‘Terörle mücadele esas alındıysa doğru’

Hendeklerin kazılma sürecinin iyice araştırılması gerektiğini belirten MHP lideri, 20 Temmuz 2015’ten bugüne kadar geçen sürede belediyelerin hizmetlerinin incelemeye alınmasını istedi.

Bahçeli, “Bu belediyelere karşı eğer bir terörle mücadele esas alınmışsa yapılan doğrudur. İsterse Milliyetçi Hareket Partisi belediyesi de olmuş olsa yapılan doğrudur” diye konuştu.
<< Önceki Haber Bahçeli'den Hükümete 'kayyım' desteği Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER