Bahçıvan'dan inovasyon vurgusu

Bahçıvan'dan inovasyon vurgusu

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, şirketler adına inovasyonun önemini vurguladı. Bahçıvan, "Şu aşamada şirketler Ar-Ge ürünü, patent adedi, elemanlarının durumu ve mutluluğu ile ele alınıyor. Bu dönemde Türkiye'nin çok daha geniş ufuklu bir anlayışa yönelmeli. " dedi.

13. Sanayi Kongresi'nde söz alan Bahçıvan, Türkiye'nin de kalifiye ve dışa bağımlılığı minimuma indiren ürünler ile rekabetçi olacağını anlattı. Bahçıvan, Türkiye'nin bireyi ve kültürü odağına alan, kalkınmaya dayalı, temelden ve detaylı bir reform hedeflemesini önerdi. Bu hedefte 'birlikte yaratmak' (co-creation) kavramının rol oynayacağını belirtti.
Erdal Bahçıvan, ataletin bir yana bırakılması ve önemli atılımların yapılması temennisinde bulundu.

OKYAY: STEVE JOBS TÜRKİYE'DE DOĞSA, BÜYÜSE BAŞARILI OLAMAZDI

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise Apple'ın mimarı Steve Jobs'ın başarılarına işaret etti. "Jobs Türkiye'de doğsa, büyüse acaba aynı başarıyı yakalayabilir miydi?" diye soran Okyay, "Benim cevabım hayır. Çünkü Jobs'a başarı hikâyesini yazdıran sistemi Türkiye'de var edemedik, edemiyoruz. Sistemimiz sorunlu." ifadelerini kullandı.
Okyay, yeni başarı hikâyeleri yazmak için yeni bir üretim sisteminin gerekli olduğundan söz etti.

Türkiye'nin 2013'ten bu yana ileri teknik ürünlerin ticaretinde 55 milyar dolar açık verdiğinden şikâyet eden Okyay, "Vasatlığı bundan daha iyi açıklayacak bir rakam aramak gereksiz." dedi.
Okyay, Türkiye'nin vasatlıktan kurtulma yollarını aramakla sorumlu olduğunu da ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Bahçıvan'dan inovasyon vurgusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER