Bakan Özoğuz: Köyleri aşırı sağcılara terk edemeyiz


Alman Federal Göç ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, Mecklenburg Vorpommern eyaletine bağlı Wismar yakınlarında bulunan Jammel köyünde aşırı sağa karşı yıllardır verdiği mücadele ile tanınan Birgit ve Horst Lohmeyer çiftini ziyaret etti. Federal Milletvekili Frank Junge'nin daveti üzerine aileye destek vermek için ziyareti gerçekleştirdiğini kaydeden Özoğuz, "Köyleri aşırı sağa karşı kaderine terk edemeyizi" dedi.

Aşırı sağcıların yoğun olduğu Jammel köyünün 'uyarıcı bir örnek' olduğuna dikkat çeken ve Lohmeyer çiftini cesaretinden dolayı kutlayan Özoğuz, "Aşırı sağın düşmanca ideolojisine yıllarca karşı durmak mücadele etmek büyük güç ve cesaret gerektiriyor. Lohmeyer çifti bunu dürüst bir şekilde kalıcı olarak yapıyor. Aşırı sağa karşı düzenledikleri müzik festivalleriyle yıllardır mücadele veren Lohmeyer çiftini bu yaz ambarlarının yakılması bile mücadeleden vazgeçiremedi, korkutamadı. Bu davranış en yüksek saygıyı ve kabulü hak ediyor. Onlar verdikleri mücadelelerle aşırı sağın entrika fikirlerinin ve düşüncelerinin normalleşmesine müsaade edilmemesi gerektiğini gösteriyor. Biz meydanı, kin ve terörü teşvik edecek, insanlık dışı stratejileri köylerde uygulasınlar diye aşırı sağcılara bırakamayız. Eğer bu gerçekleşirse, özgür demokrasi kültürümüz tehlikeye girer." dedi.

Lohmeyer çiftini ve böyle çalışmalar yapanların Neonazilere karşı duranların davetini memnuniyetle kabul ettiğini belirten Özoğuz, "En büyük dileğim onların yalnız olmadıklarını bilmeleri. Bu arada onların tanışması, network oluşturması ve birlikte pozisyon alarak aşırı sağcıların toplumun içine girmesini ve halkı tehdit etmesini engellemek için çok önemli." şeklinde konuştu.

Birgit ve Horst Lohmeyer çifti Jammel köyünde yıllardır 'Demokrasi ve Hoşgörü' adı altında düzenledikleri 'Rock Festivali' gibi çeşitli etkinliklerle aşırı sağa karşı mücadelen ediyor. Almanya Yahudi Merkezi'nin verdiği Paul-Spiegel-Preis ödülü olmak üzere çok sayıda ödüle layık görülen çift bu yaz ambarlarının yakılmasına rağmen mücadele etmekten geri durmuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Özoğuz: Köyleri aşırı sağcılara terk edemeyiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER