Bakan Yıldırım: Öz yönetim, özünde yönetim bunlar zırvadır


Kahramanmaraş'ta düzenlenen Ulaştırma Çalıştayına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Güneydoğuda yaşanan terör olaylarına değindi.

Çalıştayda, HDP'nin öz yönetim talebini değerlendiren Bakan Binali Yıldırım, bakanlığının Güneydoğuya 5 bin kilometre bölünmüş yol yaptığını hatırlatarak, "Biz yapıyoruz onlar bombalarla çukura dönüştürüyor. Bu milleti bölmeye çalışanlar havasını alır. Hiç kimse bu milletin bölünmesi hayalini bile yapmasın, öz yönetim, özünde yönetim bunlar zırvadır." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise Türkiye'de yıllarca Van, Bitlis, Mardin, Diyarbakır gibi illerin ihmal edildiği için terörün bugünkü noktaya gediğini söyledi. Özelikle Güneydoğu ve batı illeri arasında yatırım kıyası yapılmasını 'mikro milliyetçilik' ile niteleyen Ünal, bakanlığının Diyarbakır Sur'daki kültürel mirasın ihya edilmesi için çalışma yaptığını belirtti.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırm ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ramada otelde düzenlen Ulaştırma Çalıştayına katıldı. Burada Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve diğer yetkililerden şehrin hava ve kara ulaşımıyla ilgili sorunlarına çözüm arayan bakanlar STK temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu.

Çalıştayda konuşan Bakan Binali Yıldırım Türkiye'nin bölünmüş yollarla birbirine bağlandığını belirtti. Son 13 yılda Güneydoğuya 34 katrilyonluk hizmet götürüldüğünü ve 5 bin kilometre bölünmüş yol yapıldığını anımsatan Yıldırım, açılan yolların bombalarla çukurlara dönüştürüldüğünü ifade etti.

Kardeşlik vurgusu yapan Yıldırım, "Bakanım söyledi Hakkari'ye yapılan, Şırnak'a yapılan, Iğdır'a yapılan o da bizim, Maraş'a yapılan da bizim. Onun için biri diğerinin alternatifi asla değildir. Son 13 yılda bugün yakıp yıktıkları Güneydoğuya biz 34 katrilyonluk hizmet götürdük, 5 bin kilometre bölünmüş yol yaptık, biz yapıyoruz onlar bombalarla çukura dönüştürüyor, bunu da millet görüyor. Ama bilsinler ki; bu millet ezelden ebede kardeştir, birdir beraberdir, bu milleti bölmeye çalışanlarda havasını alır. Hiç kimse bu milletin bölünmesi hayalini bile yapmasın, öz yönetim, özünde yönetim bunlar zırvadır. Konuşulması bile zaiddir. Kahramanmaraş bunun cevabını Kurtuluş Savaşında vermiştir, gerekirse yine vermeye hazırdır. Onun için biz kardeşliğimizin daim olması için çalışacağız. Doğumuzu da batımızı da, kuzeyimizi de güneyimizi de kardeş bileceğiz. Nasıl yolları böldük hayatları kurtardıysak, yolları bölüp memleketi birleştireceğiz." diye konuştu.

BAKAN ÜNAL: GÜNEYDOĞU'YA POZİTİF AYRIMCILIK SÜRECEK

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise doğu bölgelerine pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını belirterek şunları söyledi: "İnsanlar şunu söylüyor; 'siz Maraş'a bir şey yapmıyorsunuz, siz Aydın'a bir şey yapmıyorsunuz, siz Hakkari'ye, siz Van'a, siz Bitlis'e, Mardin'e bunu bunu yapıyorsunuz.' Bu mikro milliyetçiliktir, kusura bakmayın evet bu ülkede yıllarca Van, Bitlis, Mardin, Diyarbakır buralar ihmal edildiği için maalesef terör bugün ki noktalara geldi. Biz onları ihmal etmedik, bundan sonrada etmeyeceğiz, oralara pozitif ayrımcılık uygulamaya devam edeceğiz, ben Kültür ve Turizm Bakanı olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanımızla birlikte Diyarbakır Sur içindeki kültürel mirasın ihya edilmesi için çalışma yapıyorum. Bundan da gurur duyuyorum ve bu çalışmaları daha fazlasıyla yapmamız gerekiyor. Eğer biz Maraş'la Hakkari'yi, Maraş'la Van'ı mukayese edersek kafamızda ülkeyi bölmüş oluruz. Hakkari'de Türkiye'dir, Edirne'de Türkiye'dir, Maraş'ta Türkiye'dir, Bitlis'te Türkiye'dir." CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Yıldırım: Öz yönetim, özünde yönetim bunlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER